10 ani de iPhone, în cifre. Cum a transformat acest smartphone o companie cu venituri de 19 miliarde de dolari într-un gigant cu vânzări de 216 miliarde de dolari [INFOGRAFIC] (Business)

30Jun - by omgnews - 0 - In Tehnologie

De la lansarea iPhone în urmă cu 10 ani şi până în martie 2017 s-au vândut 1,16 miliarde de unităţi. Smartphone-ul dezvoltat de Apple este unul dintre cele mai populare produse electronice din istorie.

 

Dispozitivul generează astăzi aproximativ două treimi din vânzările Apple. Veniturile totale generate de iPhone în cei zece ani de existenţă depăşesc 700 miliarde de dolari, potrivit Statista. Profitul net consemnat de companie de pe urma dispozitivului a depăşit şi el pragul de 100 de miliarde de dolari.

 

 

Acest smartphone a transformat Apple dintr-o companie care înregistra venituri anuale de 19 miliarde de dolari în 2006 într-un gigant cu vânzări de 216 miliarde de dolari în cel mai recent an fiscal încheiat.

 

Cât de vechi sunt iPhone-urile aflate în uz

 

La sfârşitul lunii martie a acestui an erau în uz, în SUA, aproximativ 136 de milioane de smartphone-uri Apple, potrivit datelor oferite de Consumer Intelligence Research Partners. Dintre acestea cele mai multe sunt modele iPhone 6s şi iPhone 6s Plus (34%). Pe locul doi se situează seria iPhone 6, cu 33% dintre terminalele folosite în acest moment. Serie iPhone 7 vine pe locul trei, cu 26%.

 

 

În ceea ce priveşte dimensiunile, 63% din smartphone-urile iPhone aflate în uz sunt variantele cu dimensiuni standard. 

 

La nivel global se estimează că se află în uz 700 de milioane de smartphone-uri marca Apple. 

(…)

Cuvinte cheie: iphone, apple, vanzari, smartphone

Subiecte asemănătoare:
» O machetă de iPhone 8 a fost construită folosind planurile scăpate pe internet de Apple [VIDEO]
» Jindallae 3 este cel mai nou smartphone lansat în Coreea de Nord
» Steve Jobs îl detesta atât de mult pe acest angajat al Microsoft încât a ajuns să facă iPhone
» iOS 11 Public Beta s-a lansat. Iată lista de dispozitive compatibile şi instrucţiunile de instalare
» iPhone 8 va avea carcasă rezistentă la apă şi funcţie de încărcare wireless

Articol original – 10 ani de iPhone, în cifre. Cum a transformat acest smartphone o companie cu venituri de 19 miliarde de dolari într-un gigant cu vânzări de 216 miliarde de dolari [INFOGRAFIC], de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse