Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

15 percheziţii domiciliare la Galaţi: vizată o reţea de hoţi cu prejudicii de 1 milion de euro într-un an şi jumătate

179

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi anunţă participarea, în cadrul unei comisii rogatorii, la 15 percheziţii domiciliare efectuate în judecțul Galați. O grupare specializată în săvârșirea infracțiunii de furt calificat a fost astfel destructurată.

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, au efectuat 15 percheziții la membrii unui grup infracțional transfrontalier, specializat în furturi calificate.

Percheziţiile, care au avut loc acum o săptămână în cadrul acţiunilor unei comisii rogatorii internaţionale, au vizat locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat şi tăinuire.

„Membrii grupării sunt bănuiți că, în perioada aprilie 2015 – decembrie 2016,  ar fi pătruns, prin efracție, în mai multe spații comerciale de pe teritoriul Franței, de unde ar fi sustras bunuri de peste 1.000.000 de euro.

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate haine, bijuterii și parfumuri –  bunuri susceptibile a proveni din furturi, precum și sumele de 5.515 euro și 13.500 de lei”, se arată în comunicatul Poliţiei.

Sase persoane arestate prin mandate europene şi 12 mandate de aducere

În urma investigaţiilor şi a probatoriului administrat, Tribunalul de Mare Instanţă din Besancon a emis mandate europene de arestare preventivă pe numele  a șase persoane, cinci bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 24 și 31 ani.

În urma acţiunii, au fost puse în executare 12 mandate de aducere.

La acţiune au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor judiciare franceze din cadrul Jandarmeriei Naţionale Besancon şi judecătorul de instrucție din cadrul Tribunalului de Mare Instanță Besancon.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și Vrancea, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galaţi și al jandarmilor.

 

PresaGalați.ro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.