Utile

16 ianuarie – ziua în care să nu faci absolut… NIMIC!

16 ianuarie ziua in care sa nu faci nimic

Stiati ca in data de 16 ianuarie americanii sarbatoresc „Nothing Day” – ziua in care nu se face nimic? Suna tentant!? O sarbatoare unica, bizara, trasnita, in care sa nu faci absolut nimic… NIMIC!

Aceasta zi anti-eveniment a fost propusa in 1972 de columnistul Harold Pullman Coffin pentru a oferi americanilor o zi in care sa stea fara sa faca nimic, sa observe si sa nu faca absolut nimic. Nu a fost declarata „zi nationala” pentru ca nu a fost acceptata de Congres, insa, a inceput sa fie sarbatorita din 1973, cand a fost inclusa in „Chase’s Calendar of Events” iar, in prezent, este sponsorizata de „Coffin’s National Nothing Foundation” din Capitola, California.

In noaptea trecerii dintre ani si mai ales in 1 ianuarie, mai toti ne gandim la ceea ce ne-am propus pentru anul care a trecut, cate s-au realizat din toate acestea si dorim o schimbare pentru noul an, venim cu puzderie de planuri idealiste, proiecte, vise…

Ne asteapta un an intreg – 365 de zile – plin de „dos and donts” si in care muncim continuu, atat acasa (alaturi de familie, copii, prieteni; treburi casnice, proiecte personale, educatie, gospodarie etc) cat si la locul de munca (din ce in ce mai multa presiune, mai multe sarcini de indeplinit, termene limita, ne suprasolicitam lucrand peste program, ne implicam si consumam, vrem sa fim apreciati, auziti, vazuti, ne dorim rezultate si sefi multumiti)…

Cat suntem inca la inceput de an – si fara a face cultul parazitismului – ce-ati zice sa ne dam o „pauza” la tot (minte, trup si suflet) si sa celebram o zi opusa celei din 1 ianuarie – o zi in care sa nu facem absolut nimic, fara sarcini, fara „teme”, fara ganduri – si sa ne bucuram impreuna acest NIMIC?

V-ar surade o astfel de zi – 16 ianuarie – ziua in care sa nu facem nimic? Ganditi-va repede, este vineri!

Sursa: Wikipedia – Nothing Day