5 morţi şi 27 de răniţi! Furtună şi vijelii teribile în vestul României! Oameni striviţi de copaci şi panouri publicitare!

18Sep - by omgnews - 0 - In Stiri

Furtuna de o violenţă nemaiîntâlnită a smuls copacii din rădăcini şi a rupt fire de înaltă tensiune.

UPDATE: 7 morţi şi 62 de răniţi – ultimul bilanţ în urma furtunilor şi vijeliilor care au lovit vestul ţării!

UPDATE: La Bistriţa, încă o femeie a murit. Numărul morţilor se ridică la şase…

În mai puţin de o jumătate de oră, furtuna şi vijeliile din vestul României au făcut nu mai puţin de 5 morţi şi 27 de răniţi! Doi copii sunt în stare critică, potrivit șefului DSU Raed Arafat. Cel puţin aşa arată acum bilanţul făcut public de către autorităţi.

Din primele informații, o femeie de 36 de ani din Timișoara a fost ucisă de un copac care a căzut peste ea la Grădina Zoologică. Totodată, un bărbat se afla în mașină, atunci când un panou uriaș s-a desprins și a căzut peste el. Alţi doi oameni au pierit loviţi de copaci, la Buziaş. O a cincea persoană a murit la Arad. 

La Timișoara, 27 de persoane sunt rănite, 5 dintre acestea fiind duse la spital.

Furtuna de o violenţă nemaiîntâlnită a smuls copacii din rădăcini şi a rupt fire de înaltă tensiune.

140 de pompieri intervin în mai multe zone, după ce 45 de copaci au căzut pe șosea.

În Timişoara, numeroase străzi sunt blocate, iar în mai multe zone ale oraşului, locuitorii au rămas fără curent şi apă.

Vântul deosebit de violent a lovit, din plin, și municipiul și județul Arad. Au fost smulși copaci, acoperișuri și mai multe mașini au fost avariate după ce bucăți de țiglă au fost căzut pe ele. În cartierul Gai, o salcie de 14 ani a fost pur și simplu smulsă cu tot cu rădăcinile imense din pământ. În zona Stației CFR Arad, un semafor a fost luat de vânt și aruncat pe jos.

Si in Caraş-Severin vântul puternic a smuls, duminică după-amiaza, în mai multe localităţi acoperişuri de case şi a prăbuşit mai mulţi copaci. 

La Reşiţa au fost smulse inclusiv balcoanele blocurilor!

ANM a emis a atenţionare cod portocaliu de intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 90 km/h, iar trecător vor lua aspect de vijelie, cu frecvente descărcări electrice şi averse de ploaie care vor cumula izolat 15-20 l/mp. pentru judeţul Bihor şi mai multe zone din judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

De asemenea, o atenţionare cod galben este valabilă pentru mai multe zone din judeţele Alba, Cluj şi Satu Mare.

Sursa foto: Facebook

Bitpress