Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

A dispărut coada lupoaicei!

126

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Celebra statuie a împăratului Traian care ține în brațe lupoaica a fost profanată. În miez de noape, hoții i-au furat lupoaicei coada.

Ziaristul Sorin Voinea a postat pe contul său de Facebook o fotografie în care se vede că statuia împăratului Traian cu lupoaica în brața a rămas fără coadă.

Statuia din bronz, dezvelită în 2012, este opera lui Vasile Gorduz și a produs mult scandal, mai ales din cauza nudității lui Traian.

În 2012, în  faţa Muzeului Naţional de Istorie a fost dezvelită azi statuia Împăratului Traian. Amplasarea statuii pe Calea Victoriei face parte dintr-o operaţiune de amenajare a spaţiilor publice, din cadrul programului “Calea Victoriei – traseu cultural”.

Realizarea statuii Împăratului Traian în material definitiv bronz s-a încheiat la iniţiativa Primăriei Capitalei şi la recomandarea academicianului Răzvan Theodorescu. Monumentul Împăratul Traian are o înălţime de 2,15 metri. Statuia, care a fost realizată de artistul Vasile Gorduz, îl reprezintă pe Împăratul Traian, simbol al latinităţii poporului roman, într-o postură impunătoare, stând în picioare şi ţinând în braţe Lupoaica Romei. Lucrarea are, în total, aproximativ 500 de kilograme.

Post-ul A dispărut coada lupoaicei! apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Ziar Gazeta de Cluj

Get real time updates directly on you device, subscribe now.