Știri județul BrașovȘtiri județul Sibiu

Accident provocat de un brașovean a declanșat Codul Roșu de intervenție

sursa

Accident provocat de un brașovean a declanșat Codul Roșu de intervenție

Două maşini şi două microbuze s-au ciocnit, duminică, pe centura oraşului Avrig, din judeţul Sibiu. Accidentul s-a produs după ce o maşină a depăşit, apoi a derapat. Zece persoane sunt rănite. Mai multe echipaje SMURD sunt la faţa locului.

Ambulanţele au transportat la spitalele din Sibiu zece răniţi, dintre care unul intubat, a anunţat purtătorul de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Cristina Criveanu. Potrivit acesteia, vinovat ar fi un brașovean a cărui maşină a derapat, după ce a făcut o depăşire.

O parte dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul Militar din Sibiu, celelalţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

La locul accidentului s-a instalat şi un cort în care să fie adăpostite persoanele care au fost în microbuze şi nu sunt rănite. O autospecială de pompieri va asigura încălzirea acestora.

Cele două microbuze sunt mixte, fiind destinate atât transportului de persoane, cât şi de marfă, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.  Într-un microbuz se aflau şapte pasageri, iar în celălalt – cinci, a precizat ea.

CLICK pe poze pentru a se mări!

Conform datelor furnizate de Poliţie, accidentul a fost provocat de un şofer de 22 de ani, din Braşov, aflat la volanul unui turism care a efectuat o depăşire, iar la revenirea pe banda sa a derapat şi a intrat pe contrasens, lovindu-se de unul dintre microbuze şi un autoturism. Microbuzul lovit a ricoşat în cel de-al doilea. Cauciucurile autoturismului condus de brașovean sunt incredibil de uzate! vezi foto!

Loading…