Tehnologie

Adobe promite să îmbunătăţească pozele selfie folosind tehnologii AI (Aplicatii)

Fără semne că ar ieşi din trend, telefoanele mobile optimizate pentru poze selfie ar putea primi un ajutor consistent din partea Adobe, luând forma unui set de filtre şi tehnologii de procesare care să transforme aproape orice poză într-un portret reuşit.

Prezentate într-un clip demonstrativ, noile filtre pentru imagine implică ajutorul sistemelor adaptive de inteligenţă artificială, ajustările realizate cu doar câteva atingeri pe suprafaţa touch corectând aspecte precum geometria feţei şi postura.

Aplicaţia aflată încă la stadiu experimental poate corecta distorsiunile specifice pozelor obţinute de aproape, dând impresia că portretul a fost realizat de un fotograf profesionist. Mai mult, aplicaţia poate aproxima o versiune 3D a pozelor 2D obişnuite, în care putem corecta, spre exemplu, poziţia capului.

Numită „automatic portrait masking”, noua funcţie permite înlocuirea fundalului cu o versiune procesată, accentuând profunzimea imaginii. Tot la capitolul automatizări, aplicaţia permite imitarea filtrelor de imagine aplicate în poze mai vechi, realizând ajustări similare în pozele noi.

Adobe nu dezvăluie dacă plănuieşte lansarea unei aplicaţii similare celei expuse în clipul demonstrativ, sau mai degrabă vom întâlni tehnologiile prezentate incluse direct în aplicaţiile de captură furnizate de producătorii dispozitivelor.

(…)

Cuvinte cheie: Adobe

Subiecte asemănătoare:
» Adobe testează un asistent virtual cu suport pentru comandă vocală, care poate retuşa pozele în locul tău
» Affinity Photo, alternativa mai ieftină la Photoshop, vine pe PC cu un beta gratuit
» Aviary primeşte noi unelte avansate pentru editare foto la purtător
» Platformele publicitare AdWords şi DoubleClick renunţă la Flash
» Adobe Flash nu mai are viaţă lungă. Playerele video online adoptă HTML5

Articol original – Adobe promite să îmbunătăţească pozele selfie folosind tehnologii AI, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse