Știință și Natură

Chiar dacă bea aceeași cantitate de alcool și are aceeași greutate, femeia va fi întotdeauna mai beată ca bărbatul

Chiar dacă bea aceeași cantitate de alcool, femeia va fi întotdeauna mai beată ca bărbatul, indiferent de greutate

Daca un barbat si o femeie ingereaza o cantitate egala de alcool in aceeasi perioada de timp, femeia va avea un nivel al alcoolemiei mai mare decat barbatul.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca diferenta dintre sexe in ceea ce priveste metabolizarea alcoolului se datoreaza faptului ca femeile au mai multa grasime decat barbatii. Dupa cum stim, alcoolul se dilueaza in apa organismului, iar corpul barbatilor contine mai multa apa decat cel al femeilor. Muschii sunt formati din sange si din apa si un barbat este in general mai musculos  decat o femeie, scrie LaPsiholog.net

Corpul femeilor contine mai multa masa adipoasa, mostenirea unei epoci in care ele aveau nevoie sa-si stocheze rezerve pentru a putea hrani fatul.

Prin urmare, corpul unui barbat este alcatuit din 70% apa, iar cel al unei femei din aproximativ 60% apa, restul fiind grasime si oase.   Asadar, pentru o greutate egala , concentratia de alcool din organismul feminin va fi mai mare decat cea prezenta in organismul masculin.

Femeile au mai putina enzime ADH-x in stomac(enzimea responsabila cu oxidarea alcoolului) decat barbatii, asadar ele au un metabolism de prima trecere mai putin eficient decat barbatii .

Articolul complet, pe LaPsiholog.net

Tagsalcool