Tehnologie

Amazon a lansat Echo Show, un smart hub cu touchscreen pentru accesarea internetului fără alte dispozitive (Curiozitati)

Seria de dispozitive Echo de la Amazon a fost îmbogăţită cu noul Echo Show, primul dintre acestea care este echipat cu un display tactil. Până în prezent Echo a luat forma unei boxe inteligente conectată la internet, care poate furniza informaţii rapide şi poate să îndeplinească diverse acţiuni prin intermediul comenzilor vocale. Show vine însă cu funcţionalitate extinsă, îndeplinind în sfârşit promisiunea modelului iniţial: un asistent virtual care să ofere acces la internet acasă fără interacţiunea cu butoane sau printr-un touchscreen.

Noul Amazon Echo Show beneficiază de un display de 7” cu funcţionalitate touch, o cameră frontală de 5 megapixeli, Wi-Fi pe 2,4 şi 5 GHz (802.11 ac), conectivitate Bluetooth, difuzoare stereo cu certificare Dolby şi un procesor Intel Atom x5-Z8350. Acestea sunt folosite pentru a oferi în orice moment acces la internet prin intermediul comenzilor vocale (sau comenzilor tactile, acum), graţie celor 8 microfoane care funcţionează în premanenţă.

Utilizatorii pot astfel să redea muzică de pe Amazon Music, Spotify sau Pandora, pot reda clipuri video de pe YouTube şi Amazon Prime, pot iniţia apeluri video şi audio către oricare alt utilizator de Amazon Echo. În cazul redării de muzică (chiar şi pe surse externe precum boxe Bluetooth), poţi cere afişarea versurilor pe ecran şi poţi controla multe dispozitive din gama „smart home” doar prin intermediul comenzilor vocale. Deja există integrare cu sistemele Samsung, Netgear Arlo, Ring, Philips Hue sau WeMo, lucru care îi va atrage cu siguranţă pe cei care deja beneficiază de astfel de dispozitive. Echo Show poate fi folosit chiar şi pentru chemarea unei maşini Uber, căutarea de reţete culinare, verificarea fluxului de ştiri CNN şi „multe altele”, spune Amazon.

Amazon oferă şi o aplicaţie compatibilă cu smartphone-uri şi tablete care rulează FireOS, Android şi iOS, prin care hub-ul Echo Show poate fi controlat. Asemeni Amazon Echo şi Amazon Echo Dot, cu siguranţă că funcţionalitatea noului Echo Show se va îmbogăţi pe parcurs. Momentan acesta este disponibil pentru comandă la preţul de 230 de dolari de pe Amazon.com, compania oferind o ofertă specială pentru primii clienţi, care reduce preţul cu 100 de dolari la o comandă de două unităţi Echo Show.

(…)

Cuvinte cheie: Amazon, Echo Show, smart hub,

Subiecte asemănătoare:
» Jeff Bezos vinde în fiecare an acţiuni Amazon în valoare de 1 miliard de dolari pentru a-şi finanţa compania spaţială
» Coşmarul IoT? O companie i-a dezactivat unui client uşa de la garaj după ce a criticat produsul pe Amazon
» Mesajele ascunse din spatele logo-urilor unor companii de tehnologie celebre
» O femeie a găsit un scorpion în coletul venit de la Amazon
» Plex Cloud renunţă deja la suportul pentru Amazon Drive

Articol original – Amazon a lansat Echo Show, un smart hub cu touchscreen pentru accesarea internetului fără alte dispozitive, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse