Stiri

Atenție mare în vacanță!

Marea este principala zonă de atracție pentru turiști în sezonul estival. Sute de mii de oameni își petrec concediul în stațiuni, pe plaje sau în cuburile de pe litoral. Cât este de periculoasă o vacanță la malul mării și care sunt riscurile la care se expun oamenii, aflați din materialul următor.

În fiecare an, sute de mii de turiști vin pe litoralul Mării Negre în căutare de distracție, relaxare și pentru a evada din viața cotidiană. Însă specialiștii spun trebuie avute în vedere și pericolele. Cele mai frecvente probleme apărute sunt cele de natură medicală. Arsuri, insolații, eczeme, iritații, deshidratări și altele asemenea apărute în principal de la contactul prelungit cu razele puternice ale soarelui. Medicii spun că o altă cauză este și contactul cu apa tratată cu clor și diferiți compuși, în cazul piscinelor și ștrandurilor.

O altă problemă apărută pe litoral este cea a hoților de ocazie. Pentru a preveni situațiile în care sunteți agresați sau tâlhăriți, polițiștii oferă următoarele sfaturi:

SFATURI DE LA OAMENII LEGII

– Nu lăsați bagajele nesupravegheate lângă mașină

– Nu lăsați obiecte de valoare în autovehicul

– Dacă locuiți sau vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior nu lăsați geamurile deschise

– Lăsați lucrurile de valoare într-un loc ferit sau în seifurile hotelului

– Nu umblați cu toț banii la dumneavoastră. Indicat este să aveți doar suma necesară cheltuielilor curente

– Nu lăsați obiecte de valoare nesupravegheate pe plajă (telefoane, aparate de fotografiat etc)

Cateva momente de neatentie sunt de ajuns pentru ca infractorii sa vă sustragă bunurie.

Dacă ați fost victima unei infracțiuni de furt din locuință/ camera de hotel, încercați pe cât posibil să nu pătrundeți în locul faptei, întrucât riscați să distrugeți eventuale probe care ar putea influența ancheta. Pentru orice situație de acest gen apelați numărul unic de urgență 112.

Redactor: Robert Tănasă

The post Atenție mare în vacanță! appeared first on Litoral TV.

Litoral TV