Tehnologie

BEAM: prima insignă cu ecran AMOLED, capabilă să afişeze mesaje animate (Accesorii)

Ecranele AMOLED sunt folosite în principal pentru dezvoltarea de dispozitive mobile inteligente precum telefoane sau ceasuri, însă o companie numită Beam Authentic consideră că acestea ar putea fi implementate şi pe accesorii vestimentare. Aceasta a dezvoltat prima insignă inteligentă, echipată cu display, care poate fi ataşată pe haine pentru a transmite diverse mesaje sau pentru a afişa imagini statice sau în mişcare. Partea cea mai bună este că nu foloseşte un ac pentru ataşare, ci beneficiază de un magnet şi un sistem de prindere metalic.

Insigna inteligentă BEAM beneficiază de un panou AMOLED cu rezoluţie de 400 x 400 pixeli, capabil să afişeze culori pe 24 de biţi. Acesta poate funcţiona timp de 24 de ore non-stop la o singură încărcare, însă folosind anumite profile, compania susţine că un BEAM poate să funcţioneze şi pentru 48 de ore. Pentru a conserva bateria, insigna beneficiază de un senzor pentru lumină ambientală şi un accelerometru pentru a corecta modul de afişare automat.

Beam Authentic a dezvoltat şi o aplicaţie de mobil prin care pot fi realizate mesajele pe care BEAM le va afişa, insigna putând stoca local până la 100 de astfel de „beam-uri”. Conectarea la smartphone se face printr-un modul Bluetooth, iar pe laterale există şi un buton de „panică” fizic, care poate fi ţinut apăsat pentru a suna prin intermediul smartphone-ului la poliţie, trimiţând şi un SMS cu coordonatele GPS la un contact de urgenţă.

Dispozitivul BEAM se vinde pe site-ul Beam Authentic pentru 99 de dolari americani, în pachet fiind incluse insigna, sistemul de prindere magnetic şi o rezervă pentru acesta, două huse, un cablu micro-USB pentru încărcare şi un accesoriu de agăţat la mână. Trei dolari din fiecare vânzare pot fi donaţi către o asociaţie caritabilă precum Amnesty International pentru drepturile omului, we.org pentru educaţie sau pentru a asigura apă potabilă în zone defavorizate.

(…)

Cuvinte cheie: insigna, smart, accesoriu

Subiecte asemănătoare:
» Netflix a depăşit numărul de 109 milioane de abonamente, investeşte în 4K, HDR şi sunet surround pentru următorele 100 de milioane
» Palmierii artificiali care oferă porturi pentru încărcarea gadgeturilor, Wi-Fi gratuit şi informaţii turistice
» Trecerea de pietoni inteligentă îşi schimbă marcajele în timp real
» Smart Homes la iCEE.fest: „Un gadget cât casa… sau gadgetul e noua casă? ”
» Bixby, asistentul vitual de la Samsung, este disponibil acum şi pe frigidere

Articol original – BEAM: prima insignă cu ecran AMOLED, capabilă să afişeze mesaje animate, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse