Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Bistrițenii din blocul Hermes,”terorizați” cu picamerele

66

Locatarii din blocul Hermes, din zona Decebal, trăiesc zilnic un calvar, din cauza lucrărilor care se execută. Lucrările au început în urmă cu câteva zile și ar putea dura 2 ani! Locatarii sunt îngrijorați de rezistența clădirii și nemulțumiți de zgomotul infernal produs de constructor.

Proprietarul clădirii este Vasile Buliga, acesta obținând o autorizație pentru modernizarea, modificarea arhitecturii fațadei, amplasare de firme publicitare, amenajare de noi accese pietonale și trepte de acces. Conform autorizației, nu va fi afectată clădirea. Locatarii sunt însă îngrijorați că ar putea fi afectată clădirea, după modul în care se realizează lucrările.

Situația a fost semnalată și de jurnalistul Adrian Linca, într-o postare pe pagina de Facebook. „A scos o autorizație de la primărie că reface fațadele și s-a apucat să dea cu bombe ca-n Alepul din Siria. Ce fațade, mânca-ți-aș, că a dat jos inclusiv planșeul dintre parter și etajul 1! De la 8 dimineața până la 10 seara, locatarilor din bloc le tremură nu doar pereții ci și dinții-n gură cum dă ăsta cu picamărul! Evident, cum nu l-a controlat nimeni 3 decenii, nu-l întreabă nimeni de sănătate nici acum. Nimeni de la Primărie nu-i curios dacă respectă autorizația, dacă nu afectează structura de rezistență sau dacă nu deranjează prea tare oamenii din zonă”, scrie Adrian Linca.

Locatarii spun că, în urmă cu doi ani, proprietarul spațiilor din blocul Hermes, Vasile Buliga a cerut semnături să facă apartamente la etajul 1, cu intrare de pe scara blocului, dar aceștia nu au acceptat. Bistrițenii care locuiesc în bloc cer Primăriei și Poliției Locale să facă verificări cu privire la lucrările care se efectuează.

ObservatorBN