Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Când NASA va sacrifica sonda Cassini, cercetătorii ar putea afla în sfârşit cât de lungă e ziua pe Saturn (Curiozitati)

100

Cercetătorii cred că o zi pe Saturn, a şasea planetă de la Soare şi a doua ca mărime din sistemul solar, are o lungime de 10,5 ore, dar nu se ştie exact. Valoarea corectă este greu de determinat deoarece planeta este învăluită de nori cu o grosime de mii de kilometri.

NASA plănuieşte să prăbuşească pe planetă sonda Cassini, în valoare de 3,26 miliarde de dolari, în luna septembrie a acestui an. O ultimă misiune a acesteia va fi aflarea duratei zilei pe Saturn.

Saturn este o planetă gazoasă, dar are un nucleu solid alcătuit din metale. Folosindu-se de câmpul magnetic al planetei, cercetătorii ar putea afla, în sfârşit, durata exactă a unei zile pe a doua cea mai mare planetă din sistemul nostru solar.

Potrivit măsurătorilor făcute de sonda Voyager în 1980, ziua durează pe Saturn 10 ore, 39 de minute şi 22,4 secunde. Dar în 2006 Cassini a obţinut alte rezultate: 10 ore şi 47 de minute. 

Printre realizările sondei Cassini se numără descoperirea unui ocean pe satelitul Enceladus al lui Saturn. Vehiculul va rămâne în curând fără combustibil, iar NASA se teme că s-ar putea prăbuşi pe satelit şi contamina mediul respectiv, care ar putea chiar susţine viaţa. De aceea, sonda va fi prăbuşită controlat pe Saturn. 

(…)

Cuvinte cheie: saturn, nasa, planeta

Subiecte asemănătoare:
» Inovaţii importante în tehnologie care au la bază cercetări efectuate în cadrul NASA
» Uber angajează un inginer NASA pentru a dezvolta maşini zburătoare
» Mai uşor, mai flexibil şi prietenos cu ecranele tactile: Acesta este noul costum pe care îl vor purta astronauţii la bordul capsulei Starliner
» Go4News: A murit John Glenn, primul american care a zburat pe orbita planetei
» TOP 5 imagini controversate surprinse pe Marte

Articol original – Când NASA va sacrifica sonda Cassini, cercetătorii ar putea afla în sfârşit cât de lungă e ziua pe Saturn, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse