Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Cât costă fabricarea unui telefon Galaxy S8 şi de ce este mai scump decât modelul anterior (Telefoane mobile)

116

În cazul în care vă întrebaţi câţi bani face Samsung din vânzarea fiecărui telefon Galaxy S8 şi de ce este mai scump noul smartphone decât predecesorul Galaxy S7, a venit momentul să aflăm care este preţul real pentru fabricarea unui telefon Galaxy S8.

Compania IHS Markit a analizat toate componentele ce alcătuiesc un exemplar Galaxy S8 şi a venit cu o explicaţie simplă: costul pentru Samsung la fabricarea unui telefon Galaxy S8 este semnificativ mai mare decât la seria S7.

Achiziţionarea de către Samsung a tuturor subansamblelor care alcătuiesc un telefon Galaxy S8 din varianta cu 64GB memorie internă implică un cost de exact 301.6 dolari, la care se adaugă încă 5.9 dolari plătiţi către partenerul OEM (ex Foxconn) în ale cărui fabrici este asamblat produsul finit. Costul de 307.5 dolari depăşeşte însă cu 43.34 dolari nota de plată pentru un telefon Galaxy S7 (36.29 dolari dacă luăm drept exemplu varianta Galaxy S7 edge).

Analiza relevă şi motivul creşterii costurilor de fabricaţie: preţurile mai mari la care sunt procurate chip-urile de memorie DRAM şi NAND flash – 41.5 dolari din costul final. Spre comparaţie, acumulatorul de 3000 mAh este obţinut pentru numai 4.5 dolari.

Diferenţa între costul de fabricaţie şi preţul final al celei mai ieftine variante Galaxy S8 (preţ retail de 720 dolari) este de 412.5 dolari. Suma calculată nu reflectă însă profitul real obţinut de Samsung de pe urma fiecărui exemplar Galaxy S8 comercializat, în ecuaţie intrând şi alte costuri ascunse mult mai dificil de cuantificat: costurile cu transportul şi taxe vamale, promovarea în campanii publicitare, adaosul comercial al magazinului de desfacere, proiectarea efectivă a dispozitivului.

Cu siguranţă, un impact asupra costului mărit îl are şi noul ecran mai spaţios, însă suma exactă nu a fost dezvăluită.

Cert este că Samsung a ales să transpună costul de fabricaţie mărit în preţul final al telefonului mobil, mizând pe disponibilitatea cumpărătorilor de a plăti mai mult pentru fiecare exemplar Galaxy S8 achiziţionat.

(…)

Cuvinte cheie: Galaxy S8, samsung

Subiecte asemănătoare:
» Samsung renunţă la propria aplicaţie de muzică pe dispozitivele sale
» Samsung va încerca să rezolve problema ecranelor de pe Galaxy S8 cu tentă roşie printr-o actualizare software
» Samsung Galaxy S8 şi Galaxy S8 Plus, arătoase dar greu de reparat în caz de probleme
» Galaxy S8: smartphone-ul cu Android a fost reinventat [REVIEW]
» Samsung ar putea lansa versiunea cu sistem dual-camera a lui Galaxy S8 Plus folosind numele Galaxy Note 8

Articol original – Cât costă fabricarea unui telefon Galaxy S8 şi de ce este mai scump decât modelul anterior, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse