StiriȘtiri județul Galați

Caz șocant: o fetiţă de un an şi nouă luni bătută frecvent de mamă şi concubinul acesteia. Cei doi au fost reținuți

O gălățeancă în vârstă de 23 de ani și concubinul acesteia, de 48 de ani, au fost reținuți de polițiștii de la Secția de Poliție nr 3 din Galați, după ce au agresat frecvent copilul de un an și nouă luni pe care femeia îl avea dintr-o relație anterioară.

Poliţiştii din Galaţi au fost sesizaţi de vecini cu privire la faptul că, într-un apartament dintr-un bloc situat în cartierul Micro 19, o fetiță de un an şi nouă luni, este bătută, în mod repetat, de mama ei şi concubinul acesteia.

Astfel, poliţiştii au stabilit că, miercuri, în timp ce se afla la domiciliu, deşi a văzut că fetiţa este lovită de concubinul său, femeia nu a intervenit în apărarea acesteia, permiţând să fie agresată în continuare.

Fetiţa a fost transportată de urgenţă la Spitalul pentru Copii „Sfântul Ioan” din Galaţi, pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind dispusă, în acelaşi timp, examinarea medico-legală a acestuia.

Întrucât loviturile aplicate i-au provocat copilei leziuni în zone vitale ale corpului, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor şi rele tratamente aplicate minorului.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, a rezultat că, începând cu sfârşitul lunii mai 2017, fetiţa a fost lovită frecvent de mama ei şi concubinul acesteia.

Cei doi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, urmând să fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

PresaGalați.ro