Chrome OS 61 aduce un nou ecran de login şi interfaţă pentru portabilele Chromebook (Software)

9Oct - by omgnews - 0 - In Tehnologie

Purtând acelaşi număr de versiune cu web browserul lansat luna trecută, Chrome OS 61 vine cu numeroase îmbunătăţiri la nivelul interfeţei şi funcţionalitate extinsă.

Prima diferenţă notabilă este meniul lock screen, al cărui design înlocuieşte cartonaşul cu poza utilizatorului suprapus peste imaginea de fundal cu o temă inspirată de Mac OS. În noua formă de prezentare, fără imagine de fundal, poza de profil este redată într-o miniatură cu formă circulară, deasupra casetei pentru parolă.

Interfaţa Chrome OS 61 prezintă un app launcher puternic modificat, activat cu o alunecare din partea de jos a ecranului. Acesta renunţă cu totul la doodle-ul Google şi face loc unei liste de aplicaţii recente, redată pe un fundal negru semi-transparent. Lista extisă cu aplicaţiile instalate este activată automat în modul tabletă, sau folosind butonul tip săgeată vizibil la partea centrală.

Pe lista noutăţilor mai intră şi un meniu pentru selectarea pozei de profil, optimizări pentru o mai bună gestionare a consumului de energie şi suport îmbunătăţit pentru gestionarea ferestrelor cu aplicaţii, în modul tabletă.

(…)

Cuvinte cheie: Google

Subiecte asemănătoare:
» Rusia a încercat să influenţeze alegerile americane folosind reclame pe Youtube şi Gmail
» (P) Cât de util este un hard disk drive în ziua de azi?
» Telefoanele Pixel 2 activează automat funcţia „Do Not Disturb”, în anumite condiţii
» Google explică de ce a renunţat la jack-ul audio pe Pixel 2
» Go4News 2-6 octombrie: Geanta de mână cu senzor de amprentă, muşchiul artificial, ce sunt undele gravitaţionale, camera Google Clips şi robotul şarpe

Articol original – Chrome OS 61 aduce un nou ecran de login şi interfaţă pentru portabilele Chromebook, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse