Clasamentul Android în luna iulie 2017: Android 7.0 depăşeşte 10% cotă de piaţă (Internet)

10Jul - by omgnews - 0 - In Tehnologie

Lansată oficial în luna august 2016, versiunea Android 7 (Nougat) este prezentă acum pe 11.5% din totalul dispozitivelor cu sistem Android aflate în circulaţie, de două ori mai puţine decât numărul dispozitivelor cu sistem Android 5.1 şi de trei ori mai puţine decât dispozitivele motorizate de versiunea Android 6.0.

Comparat lunii anterioare, ambele versiuni Android Nougat (7.0 şi 7.1) şi-au crescut cu 2.4% cota de piaţă, primind îndeosebi utilizatori care şi-au actualizat sau înlocuit dispozitivele echipate cu versiuni mai vechi de Android. Încă livrată pe multe dispozitive din gama inferioară de preţuri, sau ca acualizare pentru dispozitive existente, versiunea Android 6.0 a plusat cu 0.6% ajungând la o cotă de piaţă de 31.8%.

Pe locul trei se află acum „bătrânul” Android Lollipop (5.1), cu 22.3% din totalul dispozitivelor active de pe serviciile Google Play. Imediat sub acesta găsim versiunea Android 5.0, cu 7.8%, rezultând o cotă de piaţă cumulată de 30.1% pentru Android Lollipop. De asemenea, o altă „antichitate” în top, versiunea Android KitKat, se păstrează bine pe poziţia a treia, cu 17,1% din total. În timp ce Marshmallow şi Lollipop sunt versiuni relativ moderne, Android 4.4 KitKat este o versiune cu mult depăşită, însă căderea de 1% înregistrată într-o singură lună arată că dispozitivele care o folosesc se apropie de finalul duratei de viaţă.

(…)

Cuvinte cheie: Android, Google

Subiecte asemănătoare:
» Essential Phone ratează fereastra de lansare iniţială
» Go4news: RED anunţă Hydrogen One, un smartphone cu display holografic şi funcţii avansate de captură video
» Huawei Mate 10 ar putea beneficia de display fără margini pe format 18:9
» Smartphone-urile Nokia vor beneficia de tehnologia optică ZEISS
» HMD ar putea anunţa Nokia 8, un nou flagship cu Android

Articol original – Clasamentul Android în luna iulie 2017: Android 7.0 depăşeşte 10% cotă de piaţă, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse