StiriȘtiri județul Neamț

„Colind pentru Damian”, un spectacol caritabil susținut de TSD Neamț și Asociația Umanitară Codrin

TSD Neamț și Asociația Umanitară Codrin organizează joi, 21 decembrie, la ora 17.00, în sala de festivități a CJ Neamț spectacolul caritabil „Colind pentru Damian”. Biletele se pot obține în urma unei donații de 30 de lei.

Donațiile vor ajunge la micuțul Damian despre care am scris aici. 

Damian era un băiat ștrengar ca oricare alt copil de clasa a IV-a. Boala a lovit necruțător în septembrie – hepatită cronică C în faza de acutizare, fibroză hepatică stadiul 3, ganglion în hilul hepatic cu dimensiune de 10/6 mm. Tratamentul prescris cu Peginterferon și Ribavirină are numeroase efecte adverse. Întrucât nu există niciun tratament aprobat pentru această vârstă, ultima speranță este includerea lui Damian într-un program experimental de tratament la Spitalul Bambini Gesu din Roma, Italia. Familia nu dispune de banii necesari pentru deplasare și pentru plata tratamentelor în străinătate.

Donații puteți face și în contul :
CONT IBAN: RO07BTRLRONCRT00U0223318,  CONT UMANITAR – DANILĂ DAMIAN
Asoctiația Umanitară Codrin, CUI 15314206, Banca Transilvania.

„Am aflat despre cazul micuțului Damian și împreună cu colegii din TSD NEAMT am decis să ne implicăm pentru a-i oferi acestui copil minunat o șansă la o viață normală. Demarăm o campanie de strângere de fonduri și în apropierea sărbătorilor de iarnă vom organiza și un spectacol caritabil. Partener la acestă inițiativă ne va fi și doamna Monica Sofron, prin Asociatia Umanitara „Codrin- Ocrotiti copiii ce vor ramane doar copii”. Sperăm să ni se alăture acestui demers cât mai mulți oameni de bine pentru ca Damian să simtă magia Crăciunului!”, a declarat deputatul Ciprian Șerban, liderul TSD Neamț.

Deoarece scopul Asociatiei Umanitare „Codrin – Ocrotiti copiii ce vor ramane doar copii”  e sa vina in ajutorul cazurilor medicale mai deosebite, e firesc ca atunci cand am primit mesajul sa fim alaturi de Damian, care a fost diagnosticat recent cu: Hepatita cronica cu VHC, Sindrom hepatocitolitic sever, Fibroza hepatica stadiul 3, ganglion in hilul hepatic de 10/6 mm si care pentru a avea sanse are nevoie urgent de un tratament experimental in Italia ce costa in jur de 40000 euro, am si raspuns prezent,  am preluat cazul – justificat prin acte medicale, am deschis cont umanitar pentru el si speram ca IMPREUNA VOM REUSI SA FACEM O MINUNE !!!”, a punctat și Monica Sofron, președintele Asociației Umanitare Codrin.

Ziar Piatra-Neamt