StiriȘtiri județul Cluj

Cunoscut muzician clujean, agresat de un taximetrist la intersecţia „buclucaşă” Paris – B-dul 21 Decembrie 1989!

Un cunoscut muzician din Cluj, în vârstă de 34 de ani, a avut ghinionul să fie agresat verbal si apoi fizic de un taximetrist, în plină stradă, în faţa a numeroşi trecători. Supărat pe muzicianul – aflat pe bicicletă – care îi făcuse observaţie deoarece îi „tăiase” faţa, pe noul sens interzis, dintre B-dul 21 Decembrie 1989 şi strada Paris taximetristul a reacţionat violent. I-a confiscat pentru scurt timp telefonul cu care biciclistul filmase disputa verbală dintre ei, l-a lovit şi apoi dus a fost. Acum poliţiştii  îl caută pe agresor pe baza imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere.

 

Kolcsar Peter este familist, tată a doi copii, profesor de pian şi un cunoscut artist în lumea muzicii clujene si nu numai. Muzicianul se deplasează mai tot timpul cu bicicleta însă, vinerea trecută, această obişnuinţă l-a costat destul de scump: în jurul orei  14.20, aflat la intersecţia străzii Paris cu B-dul 21 Decembrie 1989  a observat un  taximetrist care luse curba de pe bulevard, intrând pe Paris, lucru ilegal. Povesteşte bărbatul, luni 2 octombrie, pe coridorul I.M.L. Cluj, unde s-a prezentat pentru a fi consultat de către legiştii instituţiei: „Am dorit să-i atrag taximetristului atenţia, ştiind că s-a dat recent această interdicţie, aşa că l-am atenţionat ieşind in faţa maşinii pe sensul lui de circulaţie. În ciuda faptului că i-am vorbit politicos şi cu tonul vocii scăzut – a început să se manifeste agresiv, la început din punct de vedere verbal apoi fizic. Mi-a luat telefonul din mână în timp ce îl filmam iar când am strigat către cetăţenii care priveau pasivi scena, rugându-i să cheme cineva poliţia, acesta a devenit şi mai agresiv, m-a prins de braţul stâng şi m-a trântit, efectiv, pe partea opusă a strazii unde circulau regulamentar maşinile, totodată aruncându-mi şi bicicleta cât colo”. Muzicianul mărturiseşte că a rămas consternat de lipsa de simţ civic a pietonilor aflaţi în stradă, dar mai ales a unui taximetrist oprit la semafor de o vreme care, întrebat dacă a văzut desfăşurarea evenimentelor acesta a răspuns că n-a văzut nimic. „Îmi deschisesem şi telefonul şi-l rugasem să repete cuvintele injurioase, ca să fie consemnate pentru cameră, iar acesta a fost motivul care i-a declanşat individului furia. Tototdată menţionez că mi-a dus telefonul în maşina lui, unde nu ştiu ce-a făcut, nu sunt sigur, doar că după ce mi-a înapoiat telefonul filmarea dispăruse”. Între timp, pentru că nimeni nu anunţase poliţia, muzicianul s-a deplasat personal la Secţia 2, aflată în apropiere, unde a semnalat cazul şi a depus plângere penală împotriva taximetristului.

Bărbatul este poftit curând în cabinetul de consultaţii şi după câteva minute iese cu un certificat în care i-au fost recomandate câteva zile de îngrijiri medicale. „Sunt hotărât să merg împotriva acestui individ până în pânzele albe, mai ales că am reuşit să găsesc şi un martor care va face o declaraţie şi la poliţie referitoare la tot a ce s-a întâmplat vineri, deoarece un asemenea stil de manifestare nu poate fi tolerat într-un oraş pe care ni-l dorim cu toţii mai civilizat, aşa cum e Clujul”, mărturiseşte el, după care părăseşte hotărât incinta instituţiei medicale clujene.La nivelul Secţiei 2 Poliţie a fost depusă o plângere de către un bărbat, de 34 de ani, din Cluj-Napoca, care, la data de 29 septembrie, în calitate de biciclist, a avut o neînţelegere în trafic cu şoferul unui autoturism, în urma căruia conducătorul auto l-ar fi agresat. Poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, sesizându-se, din oficiu, şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

Post-ul Cunoscut muzician clujean, agresat de un taximetrist la intersecţia „buclucaşă” Paris – B-dul 21 Decembrie 1989! apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Ziar Gazeta de Cluj