Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Decesul antrenorului lotului naţional de tenis de masă, în accidentul de la Saru, cercetat de ITM Olt

197

Inspectorii de muncă cercetează accidentul rutier de la Saru, în urma căruia şi-a pierdut viaţa şi antrenorul lotului naţional de tenis de masă, Mihai Bobocică. Tehnicianul se pare că se afla în drum spre o competiţie ce se desfăşura la Câmpulung, iar în aceste condiţii tragicul eveniment se încadrează la accident de muncă.

„Cercetăm accidentul de la Saru, pentru că una dintre victime, antrenorul de tenis de masă, se pare că se întrepta către o competiţie la Câmpulung. Dacă va fi încadrat la accident de traseu, atunci deschidem dosar şi cercetăm evenimentul. În aceste condiţii, familia primeşte anumite despăguri. Procesul de cercetare va fi transmis la Inspecţia Muncii, care-l va aviza, urmând ca noi să să-i înmânăm familiei victime un exemplar, în baza căruia va solicita de la Casa de Pensii despăgubirile acordate de lege”,
a declarat inspectorul şef al ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Potrivit reprezentanţilor CJP Olt, în astfel de situaţii, pe lângă ajutorul de deces, se acordă, potrivit Legii 346/2002, despăgubiri în valoare de patru salarii medii brute pe economie, care se acordă în baza raportului întocmit de către Inspecţia Muncii. Salariul mediu este în jurul a 3.000 de lei.

Antrenorul Mihai Bobocică se numără printre cele cinci victime ale tragicului accident de la Saru, în urma căruia au mai murit o femeie, un bărbat, şi doi copii de trei, respectiv şase ani.

Gazeta Nouă