Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

„Directorul de teatru“ a ”organizat” audiţii pe scena Centrului Cultural Buftea

95

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Copii şi adulţi au râs cu poftă sâmbătă, 7 septembrie, pe muzica lui Mozart, la Centrul Cultural Buftea, într-un spectacol sold out, marca Opera Comică pentru Copii. Pe scena Centrului Cultural Buftea au urcat artiști şi instrumentişti, iar în sală erau prezenţi specialiștii de la Tehnic pentru a-l asista pe „Directorul de Teatru” și toată echipa sa.

Articol apărut în nr. 372 al Jurnalului de Ilfov

opera comică

„Directorul de teatru” este o adaptare a operei comice cu acelaşi nume, compuse de faimosul W. A. Mozart. Iniţial, opera a fost scrisă la comanda împăratului Joseph al II-lea, pentru a fi pusă în scenă la un prânz privat, în faţa a 80 de invitaţi. Lucrarea este considerată o parodie a vanităţii cântăreţilor de operă care se luptă pentru a avea un statut cât mai înalt şi o plată pe măsură.

Spectacolul i-a cucerit pe copii

Regizorul Cristian Mihăilescu a venit cu o serie de completări ingenioase care au oferit bucurie spectatorilor, mari şi mici.

Spectacolul de la Buftea i-a cucerit pe micuții spectatori care, încă de la început, au fost curioși și foarte activi. Spectacolul a început cu o scurtă prezentare a orchestrei cu instrumentele ei fascinante. Pianul s-a dovedit a fi cel mai familiar dintre instrumente. „Știe cineva ce este un dirijor?”, i-a întrebat pe micii spectatori  dirijorul Gheorghe Iliuță. „Un om care dirijează” a răspuns foarte sigură o fetiță.  Povestea a continuat cu intrarea în scenă a personajului central, un impresar, „Der Schauspieldirektor“, care, asistat de Buffo, cântăreţul comic, a organizat audiţii pentru alcătuirea unei trupe de operă. Primele două cântăreţe au fost doamnele Hertz şi Silberklang, care, deşi sunt angajate amândouă, îşi dispută întâietatea pentru obţinerea rolului principal şi a salariului mai mare. Regizorul român introduce în acest casting plin de bătăi de cap şi personaje extrem de cunoscute din opere celebre ale lui Mozart. Am avut astfel ocazia să îi ascultăm la audiţii pe Susanna și Marcellina din „Nunta lui Figaro, pe Monostatos, Papageno şi Papagena din „Flautul fermecat”, dar şi pe Pedrillo din „Răpirea din Serai”. Toate aceste personaje au interpretat ariii şi duete din operele din care provin şi „s-au duelat” cu talent, dar și cu mult haz, pentru a face parte din trupa directorului de teatru.

Interpretare impecabilă

“Hai că poți! Nu fi fricos!”, s-au auzit glasurile micuţilor din sală care îl încurajau să cânte corect pe Monostatos, personaj din „Flautul Fermecat“, ce venise și el la audițiile lui „Der Schauspieldirecktor“ pentru alcătuirea unei trupe de operă.

Cu scenografia semnată de Andreea ­Koch, spectacolul i-a avut în dis­tribuție pe Adriana Gheor­­ghișor, în rolul lui Madame Herz, Ana Maria Băcanu, care a ­interpretat-o pe Madame Silbekland, Gjergi Mani care i-a dat voce lui Signor Vogelsang, amuzantul Buffo jucat impecabil de Adrian Rădulescu, Mirela Dumitrescu i-a dat viață Marcellinei, Bogdan Lupea a intrat în scenă în pielea lui Pedrillo, Papagena a fost interpretată de Virginia Sta­mate, iar Papageno de Bogdan Podlovski. Magicianul Bogdan Muntean și-a jucat propriul rol și i-a încântat pe copii cu numeroase momente de magie.

La finalul spectacolului, copiii, dar și părinții, au răsplătit interpretarea tinerilor artiști cu aplauze generoase.

Microstagiune cu patru spectacole ale Operei Comice pentru Copii

„Este un început. Este primul spectacol ­dintr-o microstagiune pe care am contractat-o cu Opera Comică pentru Copii, prin amabilitatea doamnei director Felicia Filip, în paranteză spus, colega mea de scenă mulţi, mulţi ani frumoşi şi este primul dintr-o serie de patru spectacole. Am încercat să planificăm un spectacol pe lună, să nu fie foarte mare înghesuială, dar în funcţie de cerinţele publicului vom putea contracta şi alte spectacole. Opera Comică are un repertoriu extraordinar de bogat, are o afluenţă de public numeroasă şi sperăm, încet, încet, publicul se va obişnui cu faptul că există şi alte stiluri de muzică, alte distracţii, în afară de laptop şi tabletă”, ne-a declarat tenorul Robert Nagy, directorul Centrului Cultural Buftea.

Microstagiunea Operei Comice pentru Copii a început, aşadar, la Buftea, pe 7 octombrie, cu „Directorul de Teatru”, pe 4 noiembrie 2017 este programat basmul simfonic „Petrică şi Lupul”, pe 16 decembrie 2017 un concert lecţie „Salonul de percuţie”, iar în 2018, în data de 27 ianuarie, va fi un spectacol interactiv „Viaţa lui Mozart”. Toate spectacolele sunt special programate pentru copii, elevi şi studenţi, sâmbăta, de la ora 11.00. „În funcţie de cerinţe putem prelungi această stagiune în Buftea, cât durează stagiunea Operei Comice pentru Copii. Spectacolele au fost alese pentru posibilităţile scenei şi, în funcţie de cerinţe, se vor putea modifica unele spectacole mai mari, ca să corespundă sălii Centrului Cultural Buftea”, a mai spus directorul Robert Nagy.

The post „Directorul de teatru“ a ”organizat” audiţii pe scena Centrului Cultural Buftea appeared first on Jurnalul de Ilfov.

Jurnalul de Ilfov

Get real time updates directly on you device, subscribe now.