StiriȘtiri județul Neamț

Duminică a fost ultimul drum al lui nea Vasile de la Bicaz spre Izvorul Muntelui: Accidentat mortal în Dodeni

Duminică, 19 noiembrie 2017, a avut loc un accident rutier grav în orașul Bicaz, la ieșirea din cartierul Dodeni spre Izvorul Muntelui.

Nea Vasile, bătrânul despre care va relatam în ziarul nostru cu ceva timp în urmă în articolul 10 km parcurși cu pași de 10 cm în 10 ore, zi de zi, că făcea naveta din Bicaz spre Izvorul Muntelui, unde locuia, de cele mai multe ori pe jos, a fost lovit mortal de o mașină, marca Hyundai cu număr de Neamț.

La fața locului au sosit un echipaj al poliției, ambulanța și un echipaj de la criminalistică. Din spusele martorilor, se pare că șoferul autovehiculului era în stare de ebrietate, dar nici bătrânul nu circula regulamentar, pe marginea șoselei.

Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului s-a stabilit că în timp ce un bărbat de 47 de ani din Bicaz conducea un autoturism pe DN 15, în afara localității Bicaz, a surprins și accidentat un pieton (bărbat de 76), ce se deplasa pe partea carosabilă.  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a fost preluat și reținut de polițiști 24 de ore iar astăzi urmează a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Din păcate, drumul lui nea Vasile în viață s‑a încheiat în noaptea ce tocmai a trecut. Potrivit Serviciului de Ambulanță, bătrânul a fost găsit în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi resuscitat. Pentru mulți șoferi și localnici, nea Vasile era o prezența obișnuită pe drumul Izvorul Muntelui – Bicaz (dus-întors). Iată că tot pe acest drum și-a găsit sfârșitul.

Să-i fie țărâna ușoară!Sursa: ZiarBicaz.RO

Ziar Piatra-Neamt