Divertisment

EBOLA! Spaimă generală, un pasager a urlat EBOLA în avion

ebola

Un pasager care a spus în glumă că are Ebola, în timpul unui zbor între Statele Unite şi Republica Dominicană, a provocat spaimă în rândul pasagerilor.

Reacţia autorităţilor medicale a fost promptă şi în forţă bărbatul fiind obligat să se întoarcă acasă, ratându-şi vacanţa doar pentru că a strigat EBOLA.

Bărbatul, de 54 de ani, a afirmat că este infectat cu virusul EBOLA, adesea mortal, în timpul unui zbor al companiei US Airways din Philadelphia în Punta Cana, relatează DPA.

‘Am glumit’, a spus el în videoclipuri postate pe social media, în care apărea escortat de oficiali medicali locali purtând costume de protecţie şi măşti.

Testele au arătat că nu era infectat cu EBOLA, dar afirmaţia sa în avion a provocat nelinişte şi îngrijorare în rândul celor peste 200 de pasageri aflaţi la bord şi membrilor echipajului.

‘Cred că omul este un idiot, şi voi spune aceasta direct, iar dacă mă auzi, e foarte bine’, a spus o însoţitoare de zbor înainte ca bărbatul să fie scos din avion.

Boala virală Ebola sau febra hemoragică Ebola este o boală infecțioasă virală severă, cu o rată de letalitate de până la 90% la om (cea mai mare mortalitate într-o boală infecțioasă, cu excepția rabiei), care survine în focare epidemice în Africa Centrală și Africa de Vest și este provocată de virusul Ebola (Ebolavirus).

Se presupune că liliecii frugivori din familie Pteropodidae sunt gazdele naturale ale virusului Ebola. Virusul Ebola este introdus în populația umană după un contact strâns cu sângele, secrețiile, organele sau fluidele biologice ale animalelor infectate: cimpanzei, gorile, lilieci frugivori, antilope de pădure și porci spinoși.

Boala apoi se propagă în comunități prin transmitere interumană, ca urmare a contactului direct (piele lezată sau mucoase) cu sângele, organele, secrețiile sau lichidele biologice (urina, saliva etc.) ale persoanelor infectate, sau prin contact indirect prin intermediul mediilor contaminate cu aceste lichide.

Ritualurile funerare în care rudele și prietenii celor decedați se află în contact direct cu corpul decedatului pot juca, de asemenea, un rol în transmiterea virusului Ebola. Sperma poate continua transmiterea virusului până la șapte săptămâni după însănătoșirea clinică.

Virusul Ebola a fost identificat pentru prima dată în 1976, în doua focare simultane în Nzara (Sudan) și Yambuku (Republica Democrată Congo). Yambuku este situat în apropiere de râul Ebola, de unde vine numele bolii. (http://ro.wikipedia.org)