Exploit Wi-Fi care permite deturnarea telefoanelor iPhone 7, deconspirat de Google imediat după lansarea iOS11 (Telefoane mobile)

27Sep - by omgnews - 0 - In Tehnologie

iPhone 7, dar şi alte modele smartphone bazate pe Android, sunt vizate de o vulnerabilitate care permite infiltrarea de aplicaţii backdoor atacând dispozitivele conectate la reţeaua Wi-Fi.

Prezent şi la telefoanele Galaxy S7, exploit-ul ţinteşte driverul folosit cu chip-urile Wi-Fi livrate de Broadcom, forţând iniţierea de comenzi scriere/citire şi lansarea de cod executabil.

Similar vulnerabilităţii Broadpwn corectată de Google şi Apple cu patch-uri lansate încă din luna iulie, noul exploit evaluat de către National Institute of Standards and Technology (NIST) cu un scor de 9.8 din 10 puncte de risc ar putea lăsa descoperite până la un miliard de dispozitive. Pe listă intră şi telefoanele iPhone 7 echipate cu versiuni iOS până la 10.3.3.

Livrată cu mai multe path-uri de securitate deja aplicate, versiunea iOS 11 nu este vulnerabilă la acest exploit.

Altfel stau lucrurile în tabăra Android, unde numai dispozitivele echipate cu ultimul patch de securitate publicat în data de 5 septembrie sunt pe deplin protejate.

(…)

Cuvinte cheie: Apple, Google

Subiecte asemănătoare:
» Google va concura, în UE, cu alte companii pentru o poziţie bună în propriul său motor de căutare pentru a evita noi sancţiuni
» Siri şi Spotlight din macOS renunţă la Bing şi se întorc la motorul de căutare Google
» iPhone 8 şi 8 Plus urcă pe primele locuri în topul celor mai bune camere de pe telefoane
» Cât de reparabil este iPhone 8 şi cât „iPhone 7” se ascunde la interiorul carcasei din sticlă
» Apple TV 4K nu poate reda clipuri UHD stocate local

Articol original – Exploit Wi-Fi care permite deturnarea telefoanelor iPhone 7, deconspirat de Google imediat după lansarea iOS11, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse