Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Facebook anunţă cel mai ieftin dispozitiv VR, Oculus Go, şi prototipul wireless Santa Cruz (Realitate virtuală)

186

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Facebook a organizat aseară conferinţa Occulus Connect, unde a dezvăluit câteva noi informaţii despre viitorul dispozitivelor sale pentru realitate virtuală. Am primit astfel informaţii despre primul headset de sine stătător numit Oculus Go, despre un nou prototip de dispozitiv complet wireless numit Santa Cruz, dar şi o reducere de preţ permanentă pentru modelul Oculus Rift lansat anul trecut.

Oculus Go este cel mai nou produs al gigantului din social media, pe care utilizatorii vor putea pune mâna în viitorul apropiat. Acesta este un headset VR de sine stătător, care nu necesită un smartphone pentru a fi folosit. Acesta se livrează la preţul de 200 de dolari şi va fi compatibil cu platforma Oculus VR pe care am întâlnit-o în trecut pe dispozitivul Gear VR de la Samsung.

Acesta va beneficia de un ecran QHD (2560 x 1440 pixeli), un sistem audio performant fără căşti şi de un controller cu senzori de mişcare. Întrucât Gear VR şi Oculus Go sunt produse compatibile, dezvoltaotrii de aplicaţii nu vor trebui să facă foarte multe modificări în cod pentru a asigura rularea pe noul produs. Oculus Go va fi lansat la începutul anului 2018, în timp ce dezvoltatorii de aplicaţii vor primi versiunea „dev kit” începând cu luna noiembrie.

Modelul Santa Cruz este însă un produs care va ajunge pe piaţă mai târziu. Anul trecut am auzit prima dată informaţii despre acesta, fiind prezentat ca o alternativă wireless la clasicul Oculus Rift. Santa Cruz va ajunge abia anul viitor în mâinile dezvoltatorilor şi probabil că va mai dura ceva timp până când va ajunge pe rafturile magazinelor. Cert este că acesta va fi conectat la PC în mod wireless, nu va necesita senzori externi pentru detectarea mişcărilor utilizatorilor şi că va fi livrat cu un nou model de controllere Touch mai performante.

Noile modele Oculus Touch se vor conecta direct la dispozitiv şi vor comunica cu senzorii headset-ului, fără camere care să fie conectate la PC. Din păcate, întrucât vorbim în continuare despre un prototip, nu avem informaţii despre capabilităţile acestui model. Facebook nu a confirmat ce display-uri va include şi nici cât va costa varianta finală, însă ştim că dezvoltatorii vor putea comanda un dev kit spre jumătatea anului 2018.

În cele din urmă, cei care îşi doresc un Oculus Rift acum pot comanda unul la un preţ redus. Pe parcursul verii, Facebook a redus preţul pachetului Rift plus două controllere Touch la 399 dolari, însă preţul a urcat înapoi la 599 în luna septembrie. De acum înainte, preţul oficial pentru Oculus Rift este de 399 dolari permanent.

Mark Zuckerberg a declarat în cadrul conferinţei Occulus Connect că obiectivul principal pentru Oculus VR este să atragă un miliard de utilizatori în spaţiul virtual.

(…)

Cuvinte cheie: oculus go, facebook, oculus vr, oculus connect, santa cruz, realitate virtuală

Subiecte asemănătoare:
» Coşmarul unei prostituate pe Facebook: deşi are un cont curat, pentru familie şi prieteni, reţeaua de socializare ştie cu ce se ocupă de fapt
» Facebook a şters zeci de mii de conturi false înaintea alegerilor din Germania, în speranţa de a limita răspândirea de informaţii false
» TOP 10 cele mai valoroase mărci din lume. Doar trei sunt din afara sectorului tehnologic
» Facebook va afişa reclame în funcţie de magazinele fizice pe care le-ai vizitat
» Facebook ar putea oferi opţiune pentru dezabonarea temporară de la postările prietenilor sau membrii familiei

Articol original – Facebook anunţă cel mai ieftin dispozitiv VR, Oculus Go, şi prototipul wireless Santa Cruz, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

Get real time updates directly on you device, subscribe now.