Facebook renunţă la aplicaţia Groups (Aplicatii)

7Aug - by omgnews - 0 - In Tehnologie

Încă un experiment Facebook pare să fi eşuat. Aplicaţia Groups, care facilita accesul rapid la grupurile de pe reţeaua de socializare, separat de aplicaţia principală, va fi închisă. Funcţiile sale erau deja prezente în aplicaţia principală, deci cei care o foloseau nu vor fi privaţi de aceste capabilităţi, însă accesul la grupuri va deveni puţin mai anevoios, fiind necesară navigarea mai multor meniuri.

Se pare că decizia de a separa grupurile de aplicaţia principală nu s-a bucurat de succesul dorit, mulţi dintre utilizatori criticând această decizie. Unul dintre motivele pentru care Groups nu a devenit foarte popular este interfaţa, care era o schimbare foarte mare faţă de cea a reţelei de socializare, cu butoane şi funcţii în locuri diferite. Majoritatea utilizatorilor a preferat să rămână la funcţiile de bază prezente în aplicaţia Facebook, fără să se obosească să instaleze Groups.

De pe 1 septembrie, aplicaţia nu va mai funcţiona şi cel mai probabil va fi delistată din magazinele de aplicaţii AppStore şi Google Play Store. Facebook asigură utilizatorii că grupurile nu vor fi afectate de lipsa aplicaţiei, iar capabilităţile sale vor fi regăsite în aplicaţia standard. Din păcate, cei care nu folosesc astfel de funcţii vor fi probabil nemulţumiţi de această decizie, întrucât Facebook pentru mobile ocupă deja destul de mult spaţiu pe stocarea telefoanelor, iar performanţa devine din ce în ce mai slabă, cu cât sunt adăugate mai multe funcţii noi.

Aceasta nu este prima dată când Facebook închide o aplicaţie şi absoarbe funcţiile sale în alte servicii proprii. Se pare însă că majoritatea tentativelor de a separa diverse funcţii Facebook în aplicaţii diferite s-au dovedit a fi eşecuri. Singura „separare” de succes este până în prezent Facebook Messenger, care a devenit între timp un soi de reţea de socializare separată pe mobil.

(…)

Cuvinte cheie: facebook, groups, aplicaţie, ios, android

Subiecte asemănătoare:
» Facebook Stories, disponibil curând şi în versiunea pentru PC a reţelei de socializare
» Facebook oferă de acum traduceri realizate exclusiv cu ajutorul tehnologiilor de inteligenţă artificială
» Bărbatul gelos făcut de râs pe Facebook de angajaţii barului cărora le-a cerut să-i spioneze prietena
» Facebook pregăteşte o tabletă optimizată pentru apeluri video
» Continue on PC este alternativa Microsoft la Continuum pentru iOS şi Android

Articol original – Facebook renunţă la aplicaţia Groups, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse