Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Femeie de 80 de ani, externată aproape dezbrăcată și cu branula în mână de la spitalul din Piatra-Neamț

92

Vineri seara, când unele cadre medicale incompetente nu mai au chef de treabă, a fost externată o femeie de 80 de ani ce suferise un accident vascular cerebral și nu se putea deplasa singură. Deoarece soțul de 84 de ani nu putea să își ajute femeia, aceasteia i s-a pus un Pampers, a fost pusă într-o salvare și lăsată la domiciliu în comuna Războieni. Peste tot acest comportament absolut inuman care are la bază, se pare, și un termen  maxim de spitalizare de 7 zile, femeii NU i s-a scos din mână un dispozitiv conectat la un vas de sânge, dispozitiv folosit pe timpul internării pentru tratamentele intravenoase administrate.

În momentul în care un vecin al femeii a sunat la spital să anunțe că femeia are branula în venă și sângerează, șoc! La celălalt capăt al telefonului cineva a realizat inițial că e vorba de o greșeală medicală, dar nici gând să trimită pe cineva acasă la femeie să îndrepte greșeala, ci i-a spus omului să o scoată el. Inutil a încercat bărbatul să explice că el nu are pregătire medicală, că nu are spirt și că nu știe cum se face. La telefon i s-a spus să pună doar vată și să tragă de acel dispozitiv. (Convorbirea telefonică halucinantă în clipul de mai jos)

Acesta este modul în care ne purtăm la Neamț cu o femeie de 80 de ani, din care 40 de ani a fost cadru didactic în acest județ. O externăm și o trimitem acasă la bărbatul de 84 de ani fără să ne intereseze dacă are cine să o îngrijească și mai lăsam și dispozitive medicale înfipte în ea. Ce contează că poate să facă o hemoragie, o infecție sau, mai rău, vreo septicemie și să moară…

Ce credeți că va păți cadrul medical care a greșit? Noi bănuim că nimic, deoarece femeia nu e mama niciunui parlamentar sau boier, e doar o femeie simplă de la țară care a muncit o viață și a educat generații de nemțeni. Ba, din contra, exista riscul ca data viitoare când merge la spital cadrul medical care a greșit să o certe că s-a plâns și a avut obrăznicia să vorbească cu presa, că așa se întâmplă la Neamț, tupeul unor cadre medicale depășește mult granița nesimțirii.

PS: Vecinii femeii au căutat, găsit și adus o asistentă medicală care a rezolvat problema și a spus că dacă mai stătea așa risca să facă o infecție.

I.R.

Ziar Piatra-Neamt