Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

FENOMEN FABULOS, văzut ÎN PREMIERĂ pe Venus! (VIDEO) – OMG!

114

Un curcubeu rar, numit „glorie” sau ”aureolă” şi observat până acum doar pe Pământ, a fost observat, în premieră pe o altă planetă! Este vorba despre planeta Venus, iar imaginile au fost surprinse în martie 2014, cu ajutorul sondei Venus Express Orbiter.

“O glorie completă nu mai fusese niciodată văzută altundeva decât în mediul terestru”, a declarat Wojciech Markiewicz, de la Institutul Max Planck pentru Cercetarea Sistemului Solar, din Gottingen, Germania, unul dintre astronomii care au observat fenomenul.

În vreme ce curcubeele obişnuite sunt, de obicei, văzute de la sol, gloriile sunt văzute de deasupra solului şi arată ca un ansamblu de cercuri concentrice, comparat adesea cu „aureola unui sfânt”.

Experții spun că gloriile apar atunci când lumina Soarelui se reflectă în interiorul picăturilor şi, până la urmă, iese din acestea în aceeaşi direcţie din care a venit, ceea ce produce un inel de lumină ce poate fi văzut doar atunci când observatorul se găseşte exact între Soare şi centrul aureolei. De asemenea, picăturile trebuie să fie aproape sferice şi de aceeaşi mărime.