StiriȘtiri județul Cluj

Fiii avocatei clujence Monica Dairatani, acuzați de trafic de trafic de droguri, mai rămân o lună în arest

Instanța tribunalului cluj a decis să prelungească măsura de arest preventiv pentru cei zece inculpați din Dosarul Dairatani în care fiii avocatei clujence Monica Dairatani sunt judecați pentru criminalitate organizată. Ei sunt acuzați că vindeau substanțe cu efect psihotrop, substanțe care au efect similar cel al drogurilor.

”În baza art.236 C.pr.pen. admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj şi, în consecinţă, dispune prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii : Elias (foto) și Ibrahim Dairatani, Adrian Făgădar, Marius și Imre Kallo, Daniel Mara, Claudiu Otvoș, Costel Penciuc, Marian Suciu și Adrian Veber, cu o durată de 30 de zile, pentru fiecare inculpat, începând cu data de 12.05.2017 şi până la data de 10.06.2017.Conform art.272 C.pr.pen. stabileşte în favoarea Baroului Cluj suma de 780 lei reprezentând onorariile avocaţiale din oficiu (cuvenite av. Ştef Roxana, av. Radu Cora-Cristina, av. Pop Alexandrina-Maria, av. Purcărin Paul, av. Sibana Ioana-Alexandra şi av. Petric Romina-Andreea, câte 130 lei pentru fiecare apărător desemnat din oficiu), care se avansează din F.M.J.Potrivit art.275 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea propunerii de prelungire a măsurii arestării preventive rămân în sarcina statului.Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare cu inculpaţii şi cu procurorul.Pronunţată în camera de consiliu, azi, 8 mai 2017”, arată soluția instanței.

Polițiștii clujeni de la Brigada de Crimă Organizată Cluj au organizat o acțiune, în urma căreia au reușit prinderea în flagrant a celor implicate în această rețea. ”La data de 11.04.2017, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, au efectuat un număr 19 percheziții domiciliare pe raza judeţului Cluj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din mai mulţi suspecţi, specializat în săvârşirea infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a produce efecte psihoactive”, se arată în comunicatul DIICOT.

Polițiștii susțin că în perioada 2016 – 2017, pe raza municipiului Cluj-Napoca a acţionat o reţea de distribuire şi plasare pe piaţa de consumatori a unor substanţe cunoscute generic sub denumirea de „substanţe etnobotanice”, al cărei principal scop era obţinerea unui profit material substanţial prin procurarea, distribuirea, plasarea pe piaţă, ambalarea, transportarea, manipularea şi stocarea – depozitarea de substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive. Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză a fost găsită şi ridicată cantitatea de circa 3 kilograme de substanţe psihoactive, 50 de plicuri cu substanţe psihoactive, trei cântare şi instrumente de consum, precum şi sumele în cuantum de 20.210 lei, 2.305 euro şi 20 de lire sterline. Respectivul praf se vinde cu prețuri între 30-50 de lei, profitul traficanților fiind dublu. Praful era adus din China, prin intermediul poștei, având ca destinatar, de regulă, unul dintre membrii rețelei.

Post-ul Fiii avocatei clujence Monica Dairatani, acuzați de trafic de trafic de droguri, mai rămân o lună în arest apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Ziar Gazeta de Cluj