Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

FOCAR DE RUJEOLĂ – Încă un bebeluș, de cinci luni, a murit din cauza rujeolei, în Timiș

92

FOCAR DE RUJEOLĂ Un alt bebeluș, în vârstă de cinci luni, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, din cauza rujeolei.

Dr. Virgil Musta , purtător de cuvânt al spitalului, a confirmat, luni, că ”fetița de cinci luni era din Lugoj, făcuse o bronhopneumonie și era nevaccinată împotriva rujeolei”, în condițiile în care vaccinul împotriva acestei boli se face la o vârstă ulterioară, scrie Agerpres.

În urmă cu o săptămână, un alt copil de câteva luni a murit din aceeași cauză, la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara.

Numărul deceselor cauzate de epidemia de rujeolă a ajuns la 23 la nivel național, șapte dintre acestea fiind înregistrate în județul Timiș.

România este lovită de cel mai mare focar de rujeolă din Uniunea Europeană.

Peste 4.000 de cazuri au fost raportate, din care au fost înregistrate 23 de decese, deși Ministerul Sănătății a promis rezolvarea crizei vaccinurilor ROR, situația este în continuare alarmantă.

sursa INFO

The post FOCAR DE RUJEOLĂ – Încă un bebeluș, de cinci luni, a murit din cauza rujeolei, în Timiș appeared first on actualmm.ro.

actualmm.ro