Google Play va favoriza aplicaţiile de bună calitate, plasându-le în deschiderea listei cu rezultate la căutări (Internet)

4Aug - by omgnews - 0 - In Tehnologie

Funcţia de căutare oferită vizitatorilor Google Play Store nu este prea grozavă, deseori aducând în faţă aplicaţii slab optimizate care generează mai multe probleme decât rezolvă.

Într-o nouă încercare de a face ordine în listele cu rezultate la căutări, descurajând totodată practica distribuirii de aplicaţii abia funcţionale care lasă testarea în seama utilizatorilor, Google va declasa aplicaţiile care primesc un  număr crescut de recenzii negative, acestea devenind mai puţin vizibile la căutări.

Noul algoritm de evaluare a priorităţii la afişare va acorda mai multă importanţă stabilităţii în funcţionare şi bunei optimizări. Asta poate însemna că o aplicaţie mai puţin cunoscută, dar care răspunde bine la comenzi, generează puţine erori şi gestionează bine consumul bateriei ar putea urca în listele cu rezultate la căutări chiar mai sus decât alternativele larg răspândite.

Simultan, Google încurajează dezvoltatorii să verifice buna funcţionare a aplicaţiilor folosind setul de unelte Android Vitals, aplicaţiile optimizate corespunzător având şanse mai bune de a urca în listele cu rezultate.

(…)

Cuvinte cheie: google

Subiecte asemănătoare:
» Google Play Store va include şi aplicaţii care deservesc jocuri de noroc, însă acestea nu vor fi disponibile peste tot
» Chrome 60 pentru Android vine cu widget Google Search inclus
» Magazinul Google Play este lider la download-uri, însă App Store generează cele mai mari venituri
» Google Play Music şi YouTube Red vor fi unificate sub un singur serviciu
» Fără Instant Search în versiunea web a motorului Google Search

Articol original – Google Play va favoriza aplicaţiile de bună calitate, plasându-le în deschiderea listei cu rezultate la căutări, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse