Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

La Festivalul Internaţional de Muzică Veche au participat formații din Turcia, Ucraina și România

92

Esplanada Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost, sâmbătă seara, gazda unui eveniment artistic de excepţie, Festivalul Internaţional de Muzică Veche Tradiţională „Dimitrie Cantemir“.

Evenimentul organizat cu binecuvântarea Înaltpresfințiului Părinte Casian, Arhiepiscopul  Dunării de Jos, se află la a doua ediţie şi este rodul colaborării dintre Asociaţia pentru Promovarea Patrimoniului Cultural Gălăţean, Muzeul Eparhial, Centrul Cultural „Dunărea de Jos“, Teatrul Muzical „Nae Leonard“, Consiliul Judeţean şi Primăria Galaţi.

Pe scena amplasată în Grădina Palatului Episcopal, au urcat formaţii de muzică sau dansuri tradiţionale, precum Formația „Murza” din Ucraina, Familia Ali Riza Erdogan şi Alev Gafar din Istambul, Turcia, Ansamblul de dans Tradițional „Olympos”, Formația Psaltirion cu soprana Adelina Diaconu de la Teatrul Muzical ”Nae Leonard” şi Formația „Kalofonis” din Galați.

Deşi a durat până la o oră destul de înaintată, concertul internaţional de muzică veche tradiţională „Dimitrie Cantemir“ s-a bucurat de un real succes, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, oficialităţile şi sutele de gălăţeni prezenţi la eveniment, apreciind prestaţia tuturor celor ce au urcat pe scenă.

În cuvântul de la finalul evenimentului, Părintele Arhiepiscop a arătat că „voievodul, savantul și cărturarul Dimitrie Cantemir a știut să respecte cultura lui, dar în același timp a știut să respecte și cultura altora. El a cunoscut foarte bine muzica din Imperiul Otoman, fiind și cel care a scris un vast și extraordinar tratat de muzică, ce include 450 de piese instrumentale, ca un  exercițiu de cooperare culturală, căci prin cântare suntem mai curați și mai apropiați”.

There are no images in this gallery.


PresaGalați.ro