Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Liderul Al-Qaida le cere jihadistilor sa poarte un razboi de gherila in Siria

159

Liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahri, le-a cerut jihadistilor sunniti din Siria sa poarte un razboi de gherila impotriva inamicilor, de la presedintele sirian Bashar al-Assad si aliatii acestuia sprijiniti de Iran, pana la puteri occidentale, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Intr-o inregistrare audio postata online duminica, Al-Zawahri le cere rebelilor sa aiba rabdare si ”sa fie pregatiti pentru o lupta indelungata cu cruciatii si cu aliatii lor siiti si alawiti”.

In aceeasi inregistrare, succesorul lui Osama ben Laden mai spune ca jihadistii sunt tinta inamicilor lor pentru ca incearca sa impuna domnia islamului in Siria. El mai sustine ca Occidentul si aliatii sai fac tot ce pot pentru a opri valul ”islamic” care matura regiunea.

Nu este clar cand anume a fost inregistrat mesajul liderului Al-Qaida, in care acesta mai declara ca jihadul in Siria nu este datoria doar a sirienilor, ci a tuturor musulmanilor, si ii avertizeaza pe insurgenti sa nu transforme conflictul intr-unul exclusiv intern sirian.

Frontul Al-Nusra, fosta aripa a Al-Qaida, formeaza acum varful de lance al aliantei de brigazi islamiste cunoscute sub numele de Hayat Tahrir al Sham, care lupta impotriva fortelor guvernului sirian si a aliatilor lor sprijiniti de Rusia si de Iran in majoritatea zonelor de conflict din tara.

Aceasta alianta joaca un rol-cheie in controlul asupra celei mai mari parti a provinciei siriene Idlib, desi loviturile aeriene ale coalitiei conduse de SUA au ucis in ultimele luni zeci dintre liderii ei.

The post Liderul Al-Qaida le cere jihadistilor sa poarte un razboi de gherila in Siria appeared first on ZiarMM.

ZiarMM