Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Localnicii din Tismana, băgați în sperieți de o haită de câini! „Sar la copii să le ia mâncarea din mână”

114

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Mai mulți cetățeni din orașul Tismana s-au plâns de faptul că în zona centrală a localității au apărut de câteva zile foarte mulți câini. Cei care ne-au sesizat nu știau dacă patrupedele aparțin localnicilor sau sunt câini comunitari. Nu este prima dată când în acest oraș sunt astfel de probleme.

Oamenii se tem că s-ar putea întâmpla vreo nenorocire, mai ales că în zonă sunt multe magazine și una dintre școlile din oraș. În special mamele elevilor se tem pentru siguranța celor mici. Femeile spun că în zona centrală sunt magazinele unde copilașii merg să își cumpere ceva de mâncare, iar câinii îi pot ataca. „Au venit ei singuri în Tismana sau au fost aduși, nu știm exact de unde. Sunt foarte mulți. Și nu știm cum să scăpăm de ei. Din păcate, vă spun că mi-e teamă pentru copilul meu căci nu mai pot trece elevii la școală fără bâte în mână că sar toți câinii. Sunt pe stradă, chiar și în fața magazinelor ș a magazinului Succes de la Tismana, mai ales acolo sunt foarte mulți. Copiii, la școală, dacă își cumpără un corn, nu îl pot mânca pe stradă, în fața magazinului, că sar câinii la ei să le ia mâncarea din mână”, a spus o localnică din Tismana. În vara acestui an, și un accident de circulație s-a petrecut din cauza unui câine comunitar: un motociclist, suedez, s-a accidentat, în intersecția de la Celei cu Codreni, pe raza orașului Tismana. Bărbatul a încercat să evite un câine. Motociclistul a fost rănit ușor.

„Și alți gorjeni aduc aici câini”

Edilul Marian Slivilescu de la Tismana spune că o parte dintre patrupede trebuie să fie ale cetățenilor, dar este posibil să fie și câini comunitari. Din păcate, de-a lungul timpului, numeroși gorjeni din localități limitrofe aduc la intrarea în Tismana, pe DN 67 D, câinii pe care nu îi doresc în gospodării. „Nu avem un serviciu de ecarisaj, însă avem un angajat în primărie care se ocupă de aceste probleme, când este cazul. Face propuneri cu ce este de făcut. Cred că de data aceasta este vorba despre câinii cetățenilor. Voi lua legătura cu omul responsabil și cu directorii școlilor. Sper că nu au pătruns și în curtea unităților școlare. Înțeleg că oamenii se tem, este o zonă în care sunt zilnic elevi, sunt magazine. Am mai avut probleme în trecut pentru că sunt persoane rău intenționate care abandonează câinii pe care nu îi mai doresc pe DN 67 D, la intrarea în Tismana. Și așa ne alegem cu patrupedele pe străzi. Voi discuta problema și vom lua măsuri”, a spus primarul Slivilescu.

Post-ul Localnicii din Tismana, băgați în sperieți de o haită de câini! „Sar la copii să le ia mâncarea din mână” apare prima dată în Impact In Gorj.

Impact In Gorj

Get real time updates directly on you device, subscribe now.