Luminiţa Huţupan le-a dat aripi handbalistelor de la Mioveni! Au bătut la 12 goluri diferenţă pe ASC Corona Brașov!

12Oct - by omgnews - 0 - In Stiri

Sala Sporturilor din Trivale s-a bucurat de prezenţa multor spectatori, acest fapt fiind o altă consecinţă fericită a aducerii unor nume importante ale handbalului românesc la clubul din Mioveni.

Cu celebra Luminiţa Huţupan pe post de antrenor principal, fetele de la lotul de Handbal al CS Dacia Mioveni 2012 au repurtat astăzi o victorie surprinzătoare împotriva ASC Corona Brașov. Este a doua victorie, după cea de la Târgu Mureş, una care demonstrează faptul că este extrem de important cine este antrenorul care te inspiră şi te motivează.

Sala Sporturilor din Trivale s-a bucurat de prezenţa multor spectatori, acest fapt fiind o altă consecinţă fericită a aducerii unor nume importante ale handbalului românesc la clubul din Mioveni. La partidă au asistat toţi oamenii de handbal din Argeş.

Fetele au reuşit să devanseze o echipă care a jucat cu toate cele patru jucătoare de la lotul naţional – Lopătaru, Lăcătuşu, Daria Bucur şi Zainea. A lipsit doar Sorina Târcă, liderul lor, care s-a accidentat cu o zi în urmă, la umăr, şi nu a mai putut să joace. Şi cu ea pe teren, însă, la cum a decurs meciul, CS Dacia Mioveni tot ar fi bătut. Poate la un scor mai mic, dar cu siguranţă ar fi obţinut victoria, ţinând cont de meciul bun pe care l-a făcut. Practic, de la un capăt la altul al partidei, handbalistele de la Mioveni au controlat jocul. De la scorul de 3 la 3, acestea nu au mai fost depăşite, până la final, când tabela a arătat un surprinzător 31-19.

Am observat şi în această partidă tehnica marca Luminiţa Huţupan, portăriţa Ramona Dumitrache reuşind şi în acest meci să înscrie spectaculos din propria poartă, în poarta adversă, aşa cum a făcut-o şi în meciul de la Târgu Mureş, de două ori. Pe lângă acest aspect, am remarcat scheme noi care şi-au dovedit eficienţa în joc.

La această partidă, pentru prima dată, preşedintele clubului CS Dacia Mioveni, Adrian Ştefan, a fost delegat şi a stat pe banca tehnică. Din fericire, nu a fost nevoie să se agite prea mult, pentru că jocul echipei a mers excelent, finalul permiţându-i antrenoarei să ruleze tot lotul. Preşedintele nu s-a putut abţine să se bucure, însă, la fazele spectaculoase.

,,Venirea Luminiţei Huţupan a dat o încredere foarte mare echipei. Mă bucur că acest nume, dar şi jocul din ce în ce mai bun al fetelor, a adus mulţi iubitori ai handbalului în tribune. Eram convins că fetele pot juca aşa, aveau nevoie doar de un imbold. Este o realizare mare şi această victorie, pentru că nu este puţin lucru să baţi Corona Brașov, ocupanta locului II. Aceste două victorii ne dau speranţe mari pentru jocul de sâmbătă, de la Timişoara.” a comentat, pentru Bitpress.ro, preşedintele clubului, Adrian Ştefan.

Cu prilejul acestui meci s-a lămurit şi epopeea băncii tehnice a echipei. Carmen Amariei nu a rămas pe postul de antrenor principal, deşi la meciul de la Târgu Mureş a fost prezentă la partidă, ceea ce dădea speranţă că va prelua această funcţie. Nu a confirmat, preluând banca de la Măgura Cisnădie. În consecinţă, Luminiţa Huţupan a devenit antrenor principal, secondată fiind de preparatorul Ionuț Tucă.

Amariei a transmis felicitări echipei pentru rezultatul obținut astăzi. 

Bitpress