Tehnologie

Mare atenţie de unde descărcaţi Windows Movie Maker (Software)

Microsoft a oprit suportul pentru suita Live Essentials, care include programe desktop îndrăgite, precum Live Mail sau Movie Maker. Pentru unele dintre acestea există alternative în Windows 10, dar nu şi pentru Movie Maker. De aceea, foarte mulţi utilizatori caută pe internet programul, pentru care Microsoft nu mai oferă o pagină oficială de descărcare. În aceste condiţii, distribuitorii de malware şi infractorii cibernetici de abia aşteaptă să câştige ceva de pe urma celor care îşi doresc aplicaţia Movie Maker.

De exemplu, mulţi dintre cei care caută programul ajung pe site-ul www.windows-movie-maker.org. Acesta găzduieşte o versiune falsă, numită Windows Movie Maker 2016, iar utilizatorilor li se cere suma de 30 de dolari pentru activarea versiunii complete, imediat ce pornesc programul sau când încearcă să salveze un fişier.

Nu a existat niciodată o versiune oficială „2016”, deoarece programul nu a mai fost actualizat de către Microsoft din 2012.

Potrivit producătorului de soluţii de securitate Eset, acesta nu este singurul site care încearcă să-i păcălească pe cei care caută Movie Maker. Compania le recomandă tuturor celor care au instalat Windows Movie Maker 2016 să dezinstaleze programul imediat.

În acest moment, cea mai bună alternativă gratuită la Windows Movie Maker este Shotcut

(…)

Cuvinte cheie: windows, microsoft, movie maker

Subiecte asemănătoare:
» Microsoft Summit 2017 – Schimbarea ca model de afaceri
» Upgrade-ul gratuit de la Windows 7 şi 8 la Windows 10 va fi oprit foarte curând
» Microsoft pregăteşte o tabletă cu două ecrane, unul dintre acestea folosind tehnologia holografică
» Dispozitivul pentru realitate mixtă Microsoft HoloLens va fi disponibil şi în România
» Outlook.com transferă funcţiile „premium” către abonamentele Office 365

Articol original – Mare atenţie de unde descărcaţi Windows Movie Maker, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse