Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Microsoft se pregăteşte să-i dea o lovitură rivalei Google: compania va lansa pe 2 mai CloudBook-urile, laptopuri ieftine care vor concura direct cu Chromebook-urile (Laptopuri)

65

Google Chromebook este o platformă care a căpătat rapid popularitate în ultimii ani. Acestea sunt laptopuri accesibile ca preţ, bazate pe tehnologia cloud. Microsoft se pregăteşte să lanseze propriul produs pe acest segment, numit CloudBook.

Dezvoltatorul Windows a anunţat un eveniment care va avea loc pe 2 mai, concentrat pe educaţie. CloudBook-urile vor fi laptopuri cu preţuri mai accesibile, care vor rula o versiune modificată de Windows 10, numită Windows Cloud. Potrivit zvonurilor, utilizatorii acestor computere vor putea instala doar aplicaţii disponibile în Windows Store.

Este foarte posibil ca noile laptopuri să includă şi procesoare ARM, mult mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie. Totuşi, acestea nu vor fi capabile să ruleze aplicaţii standard Win32.

Alte surse susţin că noile laptopuri CloudBook vor dispune de procesoare Intel, capabile să ruleze aplicaţii Win32, dar că accesul la acestea va fi restricţionat implicit.

După cum se ştie, în Windows Store există deja jocuri şi programe Win32, dar Microsoft nu are niciun interes să ofere accesul la ele pe noua platformă, care trebuie să se diferenţieze de laptopurile standard cu Windows 10 şi să concureze cu Chromebook-urile.

Cei care au avut deja acces la Windows Cloud spun că acesta este un Windows 10 cu câteva setări modificate, astfel încât să îi încurajeze pe utilizatori să folosească aplicaţii mai uşoare, bazate pe cloud.

Fiind un Windows 10 aproape complet, Microsoft va cere mai mult ca sigur licenţă pentru sistemul de operare, iar noile laptopuri vor fi probabil mai scumpe decât Chromebook-urile, al căror sistem de operare, Chrome OS, este gratuit. 

(…)

Cuvinte cheie: laptopuri, google, microsoft, cloudbook, chromebook

Subiecte asemănătoare:
» YouTube Live pe mobil este disponibil acum pentru mai mulţi utilizatori
» Microsoft opreşte suportul software pentru Windows Vista
» Google promite să remedieze o problemă reclamată de mult timp în versiunea Chrome pentru Android
» Nokia colaborează cu Google pentru furnizarea mai rapidă a actualizărilor de Android
» Surface Pro 5 va veni cu Kaby Lake şi puţine alte surprize

Articol original – Microsoft se pregăteşte să-i dea o lovitură rivalei Google: compania va lansa pe 2 mai CloudBook-urile, laptopuri ieftine care vor concura direct cu Chromebook-urile, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse