DivertismentȘtiri județul Brăila

Mircea Badea răspunde diasporei: “Nişte făpturi cu scriitură de gimnaziu care miros a acoperite SRI şi SIE de la o poştă”

mircea_badeaRazboiul declaratiilor dintre Mircea Badea si romanii din diaspora continua cu inversunare.

Ca replica a postarii facute pe blogul sau de Veronica, o romanca din Braila stabilita alaturi de familia sa in Canada, Badea a publicat pe pagina sa de Facebook o replica, primita de la unul din fanii sai din Belgia.

______________________

Româncă din diaspora, pentru Mircea Badea: Ești cel mai mare ”ciumpalac” în viață! Acum, cand îți iei ”flegme” de la toată diaspora și nu numai, sper că ești pe deplin fericit!

______________________

„Veronicăi din Canada îi răspunde Bogdan din Belgia. 
Aşa cum există Jean de la Craiova sau Leo de la Strehaia interni, au apăr
ut Veronica din Canada sau Gingirică de la Bruxelles, nişte făpturi cu scriitură de gimnaziu care miros a acoperite SRI şi SIE de la o poştă. Şi când zic poştă…Azi a scrijelit o compunere plină de falsuri duduia din Canada. Văd că i-a răspuns la mine pe Facebook foarte bine Bogdan din Belgia. El a scris aşa:
„Eu sincer să fiu nu cred că măcar unul din cei care înjură aici au urmărit emisiunile lui Badea în direct şi au văzut/auzit exact ce a zis. Cred că marea lor majoritate nu au urmărit nici măcar sporadic emisiunile lui Badea ca să înţeleagă despre ce este vorba în acea emisiune. Eu cred că majoritatea celor care înjură nu ştiu care sunt instituţiile unui stat de drept, nu ştiu drepturile fundamentale ale omului, nu cunosc realitatea din România şi au mentalitatea: «toţi o apă şi-un pământ», «dacă-l înjură toată lumea înseamnă că merită», «vorbeşte foarte urât şi are morman de bani, deci este un corupt nenorocit, slugă la cei bogaţi».
Dacă am lua toţi aceşti diasporeni şi i-am pune pe o insulă şi le-am cere să-şi facă ei propria societate, se va termina aventura fie cu eradicarea lor completă, fie cu un regim fascist. Aceşti oameni nu au gândire critică, nu ştiu să distingă între fapt şi reportaj şi sunt foarte uşor de minţit şi de controlat. Eu nu cred că sunt cerşetori şi curve. Eu cred că sunt mulţi dintre ei oameni foarte buni în profesia lor, cu facultăţi terminate în afară. Datorită faptului că muncesc din greu, nu au timp să se informeze şi să înveţe despre altceva în afară de profesia lor, şi pentru că ei sunt foarte apreciaţi pentru ce fac, atunci ei se pun pe un piedestal şi cred că au dreptate în orice. Dacă îi întrebi critic despre ceva ce le este impregnat în minte, imediat devin defensivi şi înjură pentru că nu au cunoştiinţele să treacă discuţia la următorul nivel. Am vorbit personal cu astfel de oameni în Belgia şi UK. Desigur, mai sunt şi tagma celor mai în vârstă care se apără ca ei aduc bani în România, pentru că se simt vinovaţi că statul totuşi le educă şi le menţine sănătoşi copii cu toate deficienţele lui. Dar eu am o problemă cu tinerii frumoşi şi liberi, pentru că de ei m-am lovit zilnic timp de ani.
Am obosit să fiu rezonabil. Vreau să îi evit pe aceşti români din Diaspora, şi nu vreau să mai am vreo legătură cu ei. Oricât de multă plăcere îmi face să vorbesc cu ei despre meseriile lor, unde sunt fantastici în a explica ce se întâmplă, mi-a ajuns cu mentalitatea asta fascistă. Aceşti oameni se cred superiori faţă de semenii lor rămaşi în ţară. Ei bine, aşa ceva este inacceptabil. Mie mi se pare inacceptabil şi atunci când ţiganii sunt băgaţi în aceeaşi oală de către românii noştri foarte intoleranţi. Dar scârba şi nesimţirea acestor persoane cu carte care se cred zei doar pentru că ştiu ei să scrie nişte cod sau pot să vorbească în mai multe limbi, aşa ceva nu pot să suport.
De acum înainte, refuz să mai vorbesc cu aceste persoane. Daca un diasporean nu ştie cum funcţionează un stat de drept, nu ştie cum funcţionează propaganda li sare imediat la primul semnal, el nu merită societatea vestică în care trăieşte. Desigur, statele respective îi primesc şi îi răsplătesc pentru munca lor, dar aceste persoane niciodată nu ar fi în stare să priceapă, dar aminte să refacă spiritul democratic şi de corectitudine ce a fost construit în aceste state vestice. Cum am mai spus, diasporenii sunt nişte triburi din paleolitic ce au primit mitraliere şi acum se cred zei faţă de semenii lor din aceeaşi epocă, fără ca ei să cunoască procesul prin care acea mitralieră a fost făcută, proces atât tehnologic, cât şi al societăţii.“

_____________

Raspunsul genial primit de Ponta la o postare pe Facebook: Esti ca betivii aia care…