OMG!Știri județul Brașov

Povestea celui mai obscen monument funerar din România

Cel mai obscen monument funerar din Romania

La fel de nebunește ca-n romanele ce faceau pe vremuri domnișoarele ce citeau să suspine adânc, fiorii iubirii s-au înfiripat la începuturile anilor ’50 între el, Constantin V. – militar de profesie, și ea, Arestia, frumoasă, dar și mai tânără cu 17 ani.

Diferența de vârstă s-a simțit mult mai devreme decât s-ar fi așteptat chiar și cei mai vajnici și dezinteresanți susținători ai relației lor, și anume mai ales în pat. Deloc timidă, doamna a încercat să remedieze problema apelând la ajutorul bărbaților mai tineri și mai în putere decât soțul, devenit cu această ocazie ceea ce în limbaj popular se cheamă încornorat.

Săritori, atunci când vine vorba să-și ajute semenii, vecinii au avut grijă ca infidelitățile să depășească stadiul de bârfă și să ajungă la cunoștința soțului. În interogatoriile ce au urmat, femeia a negat totul, dar ideea se prinsese bine de mintea bărbatului devenind fixă. A început s-o urmărească și  nu a fost dat să treacă prea mult timp până să fie demonstrată infidelitatea: iubita soție a fost surprinsă păcătuind cu un ofițer din aceeași garnizoană.

Rănit adânc în orgoliul său masculin, bărbatul nu a divorțat, gândindu-se la binele celor doi copii și la faptul că morala socialistă în vigoare la acea dată n-ar fi văzut cu ochi foarte buni evenimentul, ceea ce i-ar fi putut dăuna carierei. Un element suplimentar în luarea deciziei de-a conviețui în continuare cu cea care l-a înșelat a fost faptul că aceasta a știut cum și cât să apeleze la armele feminității, declarându-i cu lacrimi în ochi că totul a fost un moment de rătăcire pe care îl regretă amarnic.

Adunând anii de pensie, în 1965, Constantin a trecut în rezervă, viața familiei revenise pe un făgaș normal, Arestia părând să fi renunțat la experiențe sexuale extraconjugale.

N-a fost să fie mai mult de patru ani din acel moment, când destinul l-a lovit din nou cu cea mai a naibii leucă pe Constantin: Arestia a murit într-un accident rutier, într-o mașină, alături de un alt bărbat.

După ce-a dus-o la groapă pe Arestia, Constantin și-a împlinit răzbunarea comandând cel mai obscen monument funerar pe care l-a cunoscut vreodată vreun cimitir în România. Fără ca nimeni altcineva din familie să știe, la mormântul Arestiei în locul crucii s-au ivit o pereche de picioare de femeie, larg desfăcute, flancate de-o parte și de alta de două falusuri.

Monument funerar obscen – Brasov

Cel mai obscen monument funerar din Romania

Cel mai obscen monument funerar din Romania

Deși monumentul a stârnit aprinse controverse, în special în zona celor pe care partidul îi pusese să vegheze la moralitatea poporului, el a rezistat până în 1985, când un activist comunist și-a înmormântat o rudă în cavoul alăturat, ordonând demolarea pornografiei și aducerea ei la normalitate. Astfel, picioarele de femeie au fost înlocuite cu o cruce, iar falusurile și-au pierdut forma.

Monument funerar obscen, dupa modificare

Monument funerar obscen, dupa modificare

Cu răni nevindecate, mândria masculină a lui Constantin a vrut să refacă totul după mișcarea de mase din ’89, dar nu a mai apucat. A murit şi el, în 1993, fiind înmormântat alături de infidela soție.