Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Moscova avertizează România: Renunțați la instalarea de rachete Mk-41 la Deveselu, altfel vă asumați consecințele (VIDEO)

170

Moscova avertizează România, cerând guvernului României să renunțe la instalarea de lansatoare de rachete Mk-41 în dispozitivul de apărare antirachetă de la Deveselu, anunță Interfax.

Mihail Ulianov, directorul Departamentului pe probleme de neproliferare și control al armamentului din Ministerul rus de Externe, a declarat, într-un discurs ținut în comitetul de profil al Adunării Generale a ONU, că preconizata amplasare a elementelor sistemului de apărare antirachetă în România reprezintă o provocare serioasă.

Diplomatul rus a menționat că instalarea de lansatoare Mk-41 pe teritoriul român va fi considerată de Rusia o încălcare serioasă a Tratatului Forțelor Nucleare cu Rază Medie de Acțiune (INF), încheiat în 1987 între SUA și fosta Uniune Sovietică. Mihail Ulianov a făcut apel la guvernele SUA și României să conștientizeze pe deplin responsabilitatea lor pentru această dezvoltare a situației și să renunțe la aceste planuri până când nu este prea târziu.

Sistemul Mark 41 Vertical Launching sau Mk-41 – sistem cu lansare verticală – este un sistem de lansatoare verticale ambarcat, care dispune de o capacitate de angajare rapidă împotriva amenințărilor inamice de orice tip. Concepția acestui sistem derivă din lucrările efectuate pe sistemul de luptă Aegis 2.

Moscova avertizează România