Mozilla nu va mai oferi suport Adobe Flash în versiunea Firefox pentru dispozitive cu Android (Aplicatii)

27Sep - by omgnews - 0 - In Tehnologie

Cândva, un atu important pentru platforma Android, suportul pentru redarea conţinutului Adobe Flash a devenit un risc de securitate major şi suspect principal pentru folosirea nejustificată a bateriei dispozitivelor.

Anticipând probleme pe termen lung, Google a oprit suportul oficial pentru acest plugin încă de la versiunea Android 4.1. Însă asta nu a oprit includerea tehnologiilor Flash direct în web browser, decizia fiind justificată prin nevoia de a păstra compatibilitatea cu website-urile care încă servesc acest tip de conţinut.

Din fericire, aceste practici vor lua sfârşit în curând, după şi ultimele aplicaţii care ofereau suport Adobe Flash vor bloca acest tip de conţinut.

Anunţată de ceva vreme, renunţarea la suportul Adobe Flash pe dispozitivele cu sistem Android va intra in efect odată cu actualizarea Firefox 56. Totuşi, din considerente de păstrare a compatibilităţii cu unele website-uri învechite, Mozilla va amâna renunţarea la tehnologiile Flash pentru alte platforme până în anul 2020.

Firefox 56 se află la stadiul beta, însă va avea debutul oficial spre finalul acestei luni.

(…)

Cuvinte cheie: firefox

Subiecte asemănătoare:
» Cel mai bun browser mobil pentru consumul de conţinut pornografic
» Web browserul Firefox va permite schimburi de fişiere prin download-uri care se autodistrug după prima accesare
» Firefox primeşte optimizări gândite să îmbunătăţească experienţa la navigare folosind dispozitive cu Android şi iOS
» Mozilla a cumpărat populara aplicaţie de tip „read it later” Pocket
» Mozilla opreşte dezvoltarea Firefox OS

Articol original – Mozilla nu va mai oferi suport Adobe Flash în versiunea Firefox pentru dispozitive cu Android, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse