Sănătate

Noi ce mai mancam sa fie in regula?

mancam

Oare noi ce mai mancam? Dar sa fie si sanatos, in regula.

Este o intrebare, care nu stiu inca daca are un raspuns sigur si potrivit.Veti zice da,  piata si supermarketurile abunda de o diversitate de alimente ,de ce ne-am mai pune intrebarea ce am putea sa mancam?

Insa este o problema ,alimentele trebuiesc sa fie si in regula,sa nu duca usor in timp la periclitarea sanatatii sau chiar a vietii. Intr-un referat char am scris despre aceasta majora problema pe care nu multi o cunosc sau o constientizeaza.

Prevenirea şi combaterea la timp a alimentelor compromise prin diferite strategii, proiecte şi programe este foarte important pentru a se evita consumarea acestora care ar putea avea urmari neplacute asupra noastra .

De asemenea, este necesară asigurarea sănătăţii, protecţiei sociale, integrităţii şi securităţii cetăţeanului în caz de alimente toxice , sau alte produse compromise existente în supermarketuri, pieţe, şi alte produse în diferite magazine şi înlocuirea cu alimente de calitate, in regula, fără a fi expirate sau stricate, ci comestibile, sănătoase, naturale, ecologice şi ieftine.

Pe de altă parte este importanta cunoaşterea situaţiei, a ceea ce presupune intoxicaţiile alimentare şi nu numai, a diferitelor substanţe nocive existente sau nu în alimente, o clasificare a otrăvurilor care sunt problematice, cât şi depistarea acestora şi existenţa unor antidoturi eficiente pentru orice tip de otravă sau problema de sănătate survenita mai apoi.

O viaţă cu o alimentaţie sănătoasă, naturală şi fără alte substanţe nocive poate să ne asigure sanatate si o viaţă mai bună şi lungă.

Astfel că, trebuie sa existe modalităţi de alimentaţie optimă pentru o viaţă mai bună sănătoasă şi lungă!

În lumea de azi când totul este în continuă mişcare şi transformare, omul interacţionează şi ia contact cu o serie de factori externi care pot să influenţeze viaţa în bine sau rău. Ori pentru a se evita complicaţiile majore şi pentru a nu i se pune viaţa sau sănătatea în pericol, fiinţă umană are nevoie de intervenţie optimă în asigurarea unui trăi onorabil dar şi a unui stil de viaţa sănătos, prin care poate creşte calitatea vieţii printr-o alimentaţie adecvată lipsită de otrăvuri, substanţe nocive sau alte chimicale, substanţe sintetice ca aditivi alimentari.

„Bolile de care suferă omul, urmare a civilizaţiei, iau naştere mai ales prin intermediul alimentaţiei şi pot fi vindecate tot numai pe calea unei alimentaţii corecte” (Dr. H. P Rusch)

„Cu excepţia maladiilor provenind din cauze accidentale, otrăvire (plumb, arsenic, etc), din microorganisme extrem de virulente, malformaţii congenitale, majoritatea bolilor cunoscute îşi au originea direct sau indirect într-o alimentaţie incorectă”. (Dr. W. Kollath)

Majoritatea produselor alimentare conţin aditivi (cunoscuţi sub denumirea generică de “E”-uri), care conservă, dau culoare, formă, spumează şi mai ales dau aroma în mod artificial, făcând astfel produsul atrăgător şi vandabil timp îndelungat.

Cercetătorii spun că aditivii alimentari sunt substanţe chimice de sinteză şi, deoarece ele nu se găsesc în mod natural, nu ar trebui să facă parte din alimentaţia noastră. Impactul E-urilor asupra organismului este devastator, deoarece ele nu sunt recunoscute şi acceptate de către acesta. O substanţă străină, afirmă medicii, nu poate fi administrată timp îndelungat fără a produce efecte secundare. Consumul îndelungat de produse alimentare aditivate sintetic produce în organismul uman un bombardament asupra organelor interne, provoacă distrugerea sistemului imunitar (acesta ajunge să producă anticorpi peste măsură, folosindu-i împotriva propriului organism), precum şi o serie de tumori maligne şi benigne.
Este necesară luarea de măsuri în vederea prevenirii şi combaterii unei astfel de alimentaţii şi înlocuirea cu ceva cât mai sănătos de calitate, natural şi ecologic fără alte substanţe chimice sau alte otrăvuri.

Pe de altă parte, avem nevoie de o alimentaţie adecvată, comestibila fără a fi tratată cu diverse substanţe sau să fără a fi alimentele otrăvite cu metale grele, medicamente sau alt ceva.Să putem avea încredere în consumarea unor produse fără probleme, de calitate. Drept pentru care se urmăreşte găsirea de strategii eficiente, verificarea la laboratoare specializate a alimentelor în fiecare zi chiar şi a fiecărui produs pentru prevenirea şi combaterea alimentelor neregulă.Cât şi încetarea sursei de a mai face posibilă ieşirea pe piaţă a astfel de alimente compromise;cine a avut această idee şi a făcut posibil acest fapt să înceteze.

Moto: „Cunoaşterea ne conferă puterea de a acţiona pentru a ne transforma viaţa în bine, repede şi eficient (: A. Cehov)