Noile procesoare Intel „Coffee Lake” vor fi prezentate foarte curând (Componente PC)

9Aug - by omgnews - 0 - In Tehnologie

După avalanşa de lansări AMD cu seriile de procesoare Ryzen, Threadripper şi Eypc, Intel pare să scoată la înaintare artileria grea. Răspunsul la aceste lansări a început deja cu seriile de procesoare Skylake-X şi Kaby Lake-X de la începutul verii, produse dedicate entuziaştilor, însă în curând vom vedea şi oferta pentru consumatorii de rând. Cea de-a opta generaţie Core i, cu numele de cod Coffee Lake, va fi prezentată oficial în cadrul unui eveniment care va avea loc în doar câteva săptămâni.

Intel a anunţat că organizează o conferinţă de presă pe data de 21 august, unde va arăta în premieră modelele Core i din generaţia a opta. Nu este clar dacă evenimentul se va concentra pe modelele pentru laptop-uri, unde este aşteptat un sport de performanţă de 30% faţă de generaţia precedentă, sau dacă este vorba despre noi soluţii pentru desktop, unde performanţa ar putea fi îmbunătăţită cu mai puţin de 15%, conform planurilor prezentate în anii precedenţi. Cel mai probabil, vom vedea noi modele din ambele „familii”.

În ultimii câţiva ani, Intel s-a concentrat pe lansarea de procesoare pe arhitecturi noi pentru platforme mobile, cele desktop fiind lansate mai târziu. Conform informaţiilor disponibile despre procesoarele Coffee Lake, vârful de gamă pentru desktop va beneficia de 6 nuclee şi 12 fire de execuţie, la frecvenţe de funcţionare ridicate, iar platforma va necesita chipset-uri noi, deci cei care au procesoare Skylake sau Kaby Lake vor trebui să îşi upgradeze şi placa de bază alături de procesoare. Coffee Lake va fi cea de-a treia generaţie de procesoare Intel construită folosind procesul de fabricaţie pe 14nm, aceasta fiind probabil şi ultima înainte de trecerea la 10nm.

Planurile Intel par în continuare să includă o lansare a arhitecturii Cannonlake pe 10nm în cursul anului curent, sau probabil la începutul anului viitor, însă probabil că primele modele vor fi dedicate platformelor mobile cu putere limitată (modele U sau Y). 

(…)

Cuvinte cheie: intel, procesoare, coffee lake, pc,

Subiecte asemănătoare:
» Procesoarele Intel Coffee Lake, cu până la 6 nuclee, nu sunt compatibile cu actualele plăci de bază LGA1151
» Windows 10 renunţă la suportul pentru procesoarele Intel Atom „Clover Trail”
» Intel SSD 545 – capacitate de stocare mărită şi preţuri competitive
» UE a amendat Google cu 2,42 miliarde de euro. Topul celor mai mari 5 amenzi primite vreodată de companiile de IT şi ce au făcut pentru a evita noi penalităţi
» Intel promite un salt de performanţă de 30% pentru următoarea generaţie de procesoare Core

Articol original – Noile procesoare Intel „Coffee Lake” vor fi prezentate foarte curând, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse