Nokia ar putea folosi pentru modele smartphone viitoare şi chipseturi furnizate de Xiaomi (Telefoane mobile)

6Jul - by omgnews - 0 - In Tehnologie

HMD Global, deţinătorul brandului Nokia, a semnat cu Xiaomi un parteneriat care oferă celei dintâi acces la mai multe tehnologii proprietare, dar şi hardware dezvoltat de compania asiatică.

Astfel, în curând am putea face cunoştinţă cu primele telefoane Nokia motorizate de chipsetul Xiaomi Surge S1, o implementare low-cost menită să ofere performanţe competitive pentru dispozitivele din gama entry-level. Acesta pune la dispoziţie un CPU octa-core format din nuclee ARM Cortex-A53, atingând frecvenţe de la 1.4GHz până la 2.2GHz în aplicaţiile solicitante. Procesarea grafică este lăsată în seama unui nucleu Mali-T680 MP4.

Potrivit rezultatelor obţinute în benchmark-uri neoficiale, chipsetul Surge S1 oferă un nivel de performanţă similar implementării Snapdragon 625. Rămâne însă de văzut cât de rapidă este implementarea LTE 4G aleasă de Xiaomi, pentru acces la reţele de internet mobil.

(…)

Cuvinte cheie: nokia

Subiecte asemănătoare:
» Smartphone-urile Nokia vor beneficia de tehnologia optică ZEISS
» HMD ar putea anunţa Nokia 8, un nou flagship cu Android
» Xiaomi devine partener Nokia. Va beneficia de brevetele şi tehnologia companiei finlandeze
» Nokia lansează primele sale produse pentru monitorizarea sănătăţii
» Noile smartphone-uri Nokia ajung în România. Cât costă şi când se lansează

Articol original – Nokia ar putea folosi pentru modele smartphone viitoare şi chipseturi furnizate de Xiaomi, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse