Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Numele neaşteptat care apare în fruntea topului companiilor cu cele mai mari venituri din jocuri video în 2016 (Business)

142

Când ne gândim la jocuri video ne vin în minte nume precum Sony, Blizzard, Nintendo sau Electronic Arts. Totuşi, niciuna dintre acestea nu conduce în topul companiilor cu cele mai mari venituri înregistrate din jocuri video în 2016.

În fruntea clasamentului, cu încasări de 10,2 miliarde de dolari, se află gigantul chinez Tencent, o companie destul de puţin cunoscută în Vest. 

Pe poziţia a doua s-a situat Sony, cu 7,8 miliarde de dolari, iar pe a treia Activision Blizzard, cu 7,8 miliarde de dolari.

Foto: Pixabay

Pentru cine nu ştia deja, Tencent deţine un pachet important de acţiuni la Activision Blizzard, controlează compania Riot (dezvoltatorul League of Legends), are 84% din Supercell (dezvoltatorul Clash of Clans) şi o participaţie în valoare de 330 milioane de dolari în Epic Games (dezvoltatorul Unreal Engine).

În clasamentul realizat de Statista nu au fost incluse şi veniturile generate de hardware.

You will find more statistics at Statista

(…)

Cuvinte cheie: tencent, sony, nintendo, jocuri video

Subiecte asemănătoare:
» Sony Digital Paper DPT-RP1: o tabletă cu display e-ink pentru munca la birou
» Vândut de Sony în anul 2014, brandul VAIO reapare pe un model smarphone care va concura gama de telefoane Xperia
» Sony oferă noi sisteme High Power Audio pentru petrecăreţi
» Sony anunţă Xperia L1, un nou smartphone adresat celor cu un buget modest
» Un brevet Sony îi permite unui smartphone să „fure” energie, wireless, de la altul

Articol original – Numele neaşteptat care apare în fruntea topului companiilor cu cele mai mari venituri din jocuri video în 2016, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse