Tehnologie

NVIDIA pregăteşte GT 1030, o placă grafică de gaming ieftină (Componente PC)

Până de curând, NVIDIA s-a concentrat pe lansarea de plăci grafice performante în jocuri pentru seria GTX 10, însă în curând această gamă ar putea primi un membru mai puţin performant. Primele imagini cu ceea ce pare a fi o placă grafică NVDIA GeForce GT 1030, un model low-end pentru PC-uri cu performanţă limitată au început să apară pe internet, oferind pentru prima dată o privire asupra unui GPU entry-level pe arhitectură Pascal.

Noul GT 1030 de la NVDIA ar trebui să concureze cu noile plăci video din gama RX 500 de la AMD, care pornesc de la preţuri de sub 100 de dolari la raft. Acestea sunt construite pentru a oferi o performanţă decentă în jocuri mai puţin pretenţioase, precum jocuri din categoria eSports, care pot funcţiona fără prea multe probleme şi pe cipurile grafice integrate în procesor.

Alegerea unei soluţii discrete precum GT 1030 ar trebui să ofere performanţă mult îmbunătăţită faţă de un iGPU, avantajul fiind însă preţul accesibil în comparaţie cu modelele GTX 1050 sau modelele mai puternice.

GT 1030 va avea la bază cipul GP108, construit pe aceeaşi arhitectură Pascal folosită încă de anul trecut pe plăcile din gama GTX 10. Acesta va integra 512 nuclee CUDA, 32 de unităţi de texturare şi 16 unităţi de randare. Cu 2 sau 4 GB de memorie GDDR5 pe magistrală de 64 de biţi, cu siguranţă nu va câştiga prea multe premii la capitolul perofrmanţă, însă ar putea fi o soluţie atractivă pentru cei care construiesc computere mici (consumul este estimat la 30 W) şi sisteme dedicate jocurilor video mai vechi.

Informaţiile disponibile momentan sugerează că preţul de pornire va fi cuprins undeva între 60 şi 70 de dolari, iar lansarea va avea loc în lunile următoare.

(…)

Cuvinte cheie: nvidia, gt 1030, pascal, placă video, pc, gaming, pc gaming

Subiecte asemănătoare:
» NVIDIA a lansat TITAN Xp, noul „rege al performanţei”
» NVIDIA prezintă GeForce GTX 1080 Ti, cu 35% mai rapidă decât GTX 1080
» Gigabyte extinde gama AORUS cu prima placă video: GeForce GTX 1080 xtreme edition 8G
» NVIDIA Shield Portable 2 a fost testată de FTC. Ar putea ajunge pe piaţă foarte curând
» Plăcile video GeForce GTX 1050 şi GTX 1050 Ti, disponibile şi în versiuni pentru laptopuri

Articol original – NVIDIA pregăteşte GT 1030, o placă grafică de gaming ieftină, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse