OMG!Stiri

O franțuzoaică face SENZAȚIE cu maneloteca de aur: “Aș da zile de la mine” și “E noapte și e târziu”, pe scenele din Paris (VIDEO)

Norig

Norig, o franțuzoaică originară din Grenoble, este îndrăgostită iremediabil de muzica lăutărească și țigănească. Artista face senzație în Hexagon cu melodii „împrumutate” din “maneloteca de aur a României”.

Guță și Salam ar trebui să se teamă de concurența lui Norig, cântăreața în vârstă de 42 de ani care spune că a prins-o acest “microb” după ce văzut filmul “Anotimpurile țiganilor” a lui Emir Kusturica.

Norig

De atunci, Norig și-a dedicat cariera acestui gen de repertoriu, scoțând în 2006 primul ei album, intitulat Gadji, care conține melodii cântate în limba romanes, dar și în română, scrie WowBiz.

Poate parea neverosimil, dar demersul ei artistic nu s-a propagat aproape deloc in țara noastră, puțini fiind cei care au auzit de Norig, artista non-gipsy care cântă melodiile de dor și jale cu care românii își alină de obicei sufletul sau își potolesc setea.

“Nu sunt țigancă, n-am origini românești, dar iubesc acest gen de muzică”, a marturisit Norig.

Cântăreața a scos până acum trei albume, toate cu influențe din lăutăria românească. Piese ca “Aș da zile de la mine!”, “E noapte și e târziu” sau “Nu există în lume frate ca al meu!” sunt cântate adesea de artista franțuzoaică.

Și trupa cu care cântă, intitulată sugestiv “No gipsy orchestra”, nu are în componență vreun român sau rrom, fiind formați din virtuozi din zona Europei de Est, sârbi, moldoveni, dar și francezi.