Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

O persoana este ucisa in fiecare zi de un elefant sau de un tigru in India

128

Elefantii si tigrii, doua specii aflate in pericol, ucid in fiecare zi o persoana in India, din cauza presiunii tot mai mari pe care oamenii o pun asupra habitatului lor, potrivit noilor cifre guvernamentale, citate de AFP, informeaza AGERPRES.

In aceasta competitie tot mai acerba dintre om si animale pentru habitat, un leopard moare in fiecare zi, ucis de catre oameni.

In ultimele decenii, India a pierdut zone forestiere mari in favoarea urbanizarii, fortand fauna salbatica sa traiasca in zone locuite de oameni.

Potrivit Ministerului Mediului, 1.144 de persoane au fost ucise in India in 1.143 de zile, in perioada aprilie 2014 — mai 2017, si nu exista semne ca situatia s-ar schimba.

Tot in aceasta perioada, 345 tigri si 84 de elefanti au fost omorati, in principal de catre braconieri, elefantii fiind vanati pentru coltii acestora.

Siddhanta Das, directorul general al departamentului pentru paduri din cadrul Ministerului amintit, a declarat ca intruziunile umane in habitatul faunei salbatice reprezinta cauza acestor decese. “In prezent desfasuram o campanie pentru a limita numarul de victime”, a declarat el pentru AFP.

Elefantii au provocat moartea a 1.052 de persoane, in timp ce tigrii au facut 92 de victime, conform datelor transmise Parlamentului in aceasta saptamana. Peste un sfert din victime au fost ucise in Bengalul de Vest, un stat din estul Indiei, unde traiesc circa 800 de elefanti si faimosii tigrii bengalezi.

Anul trecut, in acest stat, o turma de elefanti furiosi a omorat cinci persoane si a avariat mai multe autoturisme inainte ca animalele sa fie neutralizate cu sageti tranchilizante.

In statul Tamil Nadu, din sudul Indiei, patru persoane, inclusiv o fata de 12 sni, au fost calcate in picioare de elefanti.

Cele mai multe atacuri au loc in asa-numitele “coridoare ale elefantilor”, pasajele folosite de aceste animale timp de secole, insa ocupate in prezent de oameni.

India gazduieste circa 30.000 de elefanti si jumatate din populatia de tigri din intreaga lume (circa 2.226 de exemplare), potrivit celui mai recent bilant oficial, din 2014. Ambele specii sunt amenintate cu disparitia.

De asemenea, intre 12.000 si 14.000 de leoparzi traiesc in salbatice in India, conform unui bilant din 2015. Peste 1.436 de exemplare au fost ucise din ianuarie 2014, in conformitate cu aceeasi sursa Chiar daca nu se stie numarul oamenilor ucisi de leoparzi, expertii estimeaza la cateva sute numarul acestora in fiecare an.

The post O persoana este ucisa in fiecare zi de un elefant sau de un tigru in India appeared first on ZiarMM.

ZiarMM