Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

(P) Cât de util este un hard disk drive în ziua de azi? (Componente)

188

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Miniaturizarea excesivă şi schimbarea obiceiurilor de utilizare a software-ului duce la o întrebare evidentă: asistăm la sfârşitul clasicului hard disk drive? Indicii îngrijorătoare există de ceva timp.

Asaltul stocării de tip Cloud

Mai toate marile companii din piaţa de hardware şi software oferă soluţii de stocare în cloud. Microsoft, Google, Apple, Adobe şi companiile care au pornit trendul, precum Dropbox, oferă servicii atât gratuite, cât şi contra unei plăţi lunare. Drept urmare, nevoia unui hard disk drive este pusă tot mai mult sub semnul întrebării.

Un hard disk drive are limitări

Deşi a scăzut enorm în dimensiuni şi greutate, un hard disk drive este limitat de tehnologia pe care se bazează. Vitezele atinse de rotirea discului este limitată şi, de aceea, soluţiile de tip flash au devenit standardul device-urilor inteligente de azi.

Trăim într-o epocă Post-PC

Când Steve Jobs a lansat primul iPad, co-fondatorul Apple a vorbit despre epoca post-PC, în ideea că lucrurile pe care le facem pe un calculator pot fi realizate prin device-uri mai mici şi mai portabile.

Şapte ani mai târziu, tabletele de astăzi pot îndeplini majoritatea sarcinilor pe care le facem pe un calculator. O diferenţă majoră pe care o veţi vedea între cele două tipuri de produse este lipsa unui hard disk drive.

Schimbarea componentelor a devenit o activitate de nişă

Forma clasică de 3.5” şi 2.5” a hard disk drive-urilor începe să devină un lucru mai puţin practicat decât în urmă cu câţiva ani. Deşi tehnologia flash a luat cu asalt supremaţia soluţiilor clasice de stocare, aceasta a fost păstrată în forma de 2.5” prezentă pe laptop-uri. Astfel, utilizatorii puteau să facă un upgrade cu uşurinţă, iar producătorii de laptop-uri puteau să păstreze acelaşi design de hardware pentru mai multe generaţii de modele. Prin apariţia soluţiilor de stocare PCI Express, se pare că forma clasică a unui hard disk e menită dispariţiei.

Aşadar, sunt acestea suficiente motive ca onorabilul hard disk drive să devină istorie? Te lăsăm pe tine să decizi.

Foto: Pixabay

(…)

Cuvinte cheie: hard disk, apple, laptop, hardware, google

Subiecte asemănătoare:
» Încă trei unităţi iPhone 8 Plus au fost livrate cu baterii defecte
» Adaptorul pentru jack audio de pe Pixel 2 este mai scump decât cel de la Apple
» DxOMark: camera de pe Galaxy Note8 este la fel de performantă precum cea de pe iPhone 8 Plus
» Apple detaliază limitările tehnologiei Face ID de pe iPhone X
» Iată câţi bani va câştiga Samsung pentru fiecare iPhone X vândut

Articol original – (P) Cât de util este un hard disk drive în ziua de azi?, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

Get real time updates directly on you device, subscribe now.