Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Panică pe străzile Galațiului. Un șofer din Belarus, beat criță, a accidentat 2 bicicliști și vrut să distrugă mașina poliției

88

Panică pe străzile Galațiului. Un șofer din Belarus, beat criță, a accidentat 2 bicicliști și vrut să distrugă mașina polițieiProcurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați au reținut un șofer de TIR din Belarus, care sâmbătă seara, în jurul orei 21.30, a produs panică pe străzile Galațiului, accidentând doi bicicliști care circulau regulamentar, lovind o mașină aflată în trafic și încercând să avarieze mașina de serviciu a Poliției, care îl urmărea.

Anchetatorii au stabilit că şoferul era în stare avansată de ebrietate, având o alcoolemie de 2 la mie, el urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate, a declarat că procurorii au început, duminică, urmărirea penală faţă de șoferul din Belarus, Serghei Bruţchi, în vârstă de 30 de ani, care plecase cu camionul din zona Vămii Galați – Rutier de la Giurgiulești şi fiind în stare de ebrietate a circulat haotic pe străzile Galațiului, accidentând doi biciclişti care circulau regulamentar și încercând să avarieze mașina de serviciu în care se aflau polițiștii care încercau să îl determine să tragă TIR-ul pe dreapta.

„A oprit inițial camionul, după care a încercat să lovească cu spatele mașina în care se aflau polițiștii. L-a lovit pe unul dintre polițiști, care încerca să deschidă portiera autocamionului”, a declarat procurorul Liliana Istrate.

La audieri, Serghei Bruţchi a declarat că era supărat din cauza unor probleme pe care le are la serviciu și consumase jumătate de litru de votcă înainte de a se urca la volanul camionului.

El a fost reținut pentru săvârșirea a patru infracţiuni de tentativă de omor calificat, două infracţiuni de ultraj, o infracţiune de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi o infracţiune de părăsire a locului accidentului.

 „A fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore pentru tentativă la săvârșirea infracțiunilor de omor și omor calificat și de asemenea pentru conducerea unui autovehicol sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului”, a eclarat Crina Dragu, purtător de cuvânt al IPJ Galați.

Luni, Bruțchi va fi prezentat instanței Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cei doi bicicliști acroșați de camion au fost transportați la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf Apostol Andrei”, dar pentru că aveau leziuni ușoare a fost externați.

PresaGalați.ro